fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ “Od naroda se stvara sirotinja kako bi se obogatila ovršna mafija. Gospođice Sabina bi trebala znati da su Orsat Miljenić i SDP jedan od najvećih generatora siromaštva”

Napokon se oko nečega oglasio gradski SDP i njegovo predsjednica Sabina Glasovac. Povodom svjetskog dana borbe protiv siromašnih poslali su priopćenje u kojem se bave socijalnom politikom.

Da se odmah razumijemo na lokalnom nivou za sve veći broj socijalnih slučajeva i sve teže stanje itekako je odgovorna gradska uprava. Kontinuirano se smanjuje proračun za socijalu kako bi se mogla održavati i prehranjivati interesna mreža vladajućih. O kriminalnim aktivnostima i lopovluku koje su dovele i dovode do gašenja radnih mjesta i siromaštva da i ne pričamo. O svemu tome SDP je uglavnom šutio posebno od kada je predsjednica GO Sabina Glasovac. Valjda se drže one da je šutnja zlato, u ovom slučaju ja bih prije rekao da je suučesništvo.

Međutim jedan od najvećih generatora siromaštva u Zadru i Hrvatskoj jest Miljenićev i SDP-ov Ovršni zakon. U prethodnim ovršnim zakonima ovršenik je imao pravo prigovora sudu, bio je stranka u postupku. Prema Miljenićevom Ovršnom zakonu ovrhovoditelj može plijeniti novčana sredstva sa računa ovršenika bez da ovaj uopće zna da se protiv njega vodi postupak ovrhe. Dakle zapljenu novčanih sredstava i imovine provodi se bez suda po onoj kadija te tuži, kadija te sudi. Tek kada je zapljena njegove imovine izvršena ovršenik može pokrenuti sudski postupak !? Ako upće ima novca za takvo što i vremena gombati se po sudovima godinama.
Rezultat toga Ovršnog zakona je da je 2010 godine bilo tek 25.000 blokiranih građana, a dug je iznosio 6 milijardi kuna, da bi šest godina kasnije u blokadi bilo 325.000 građana čiji dug iznosi 37 milijardi kuna.
Zbog 200 kuna duga moguće je provesti ovrhu nekretnine u kojoj ovršenik živi. Ne treba biti posebno pametan za donijeti zaključak da je taj zakon zločinački i protuustavan.

Gostujući u emisiji HRT-a Nedjeljom u dva sudac zagrebačkog Trgovačkog suda Mislav Kolakušić izjavio je:
“Zakon o trgovačkim društvima i Ovršni zakon upropastili su državu i napisani su za točno određene ljude. Do sada sam mislio da se radi o neznanju, a sada više ne.”

Za koje ljude je pisan Ovršni zakon ?

Javni ovršitelji upozorili su početkom 2013. hrvatsku javnost da “novi Ovršni zakon i nova Odvjetnička tarifa pogoduje samo odvjetničkim uredima koji zastupaju velike vjerovnike – banke, komunalna poduzeća, teleoperatere u desetcima tisuća ovršnih predmeta i na njima zarađuju na milijune i desetke milijuna kn godišnje, poput odvjetničkog društva Hanžeković i partneri d.o.o. i odvjetničkog ureda bivšeg ministra pravosuđa Orsata Miljenića.

Od naroda se stvara sirotinja kako bi se obogatila ovršna mafija. Gospođice Sabina bi trebala znati da su Orsat Miljenić i SDP jedan od najvećih generatora siromaštva.
Sabina Glasovac se obično oglašava oglašava oko globalne problematike u RH oko lokalnih problema rijetko i nikada. Podsjeća me na misice sa izbora ljepote koje sve odreda izjavljuju da će se boriti protiv gladi, siromaštva i za mir u svijetu.

Nadam se da će barem sa približavanjem lokalnih izbora i predizborne kampanje Sabina Glasovac progovoriti o organiziranom kriminalu pod kapom vladajućih koji u šaci drži cijeli grad.

Vijećnik u Gradskom vijeću grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač