fbpx

NAJSUROVIJA BALKANSKA MAFIJAŠKA HOBOTNICA U borbi dva nasmrt posvađana klana angažirani plaćeni ubojice iz BiH

Oružani rat dva crnogorska klana koji se zbog krađe više od 200 kilograma kokaina vodi već tri godine u Kotoru, Beogradu i Novom Sadu, u kojem su ubijena osmorica i ranjena četvorica, pretvorio se u najsuroviju balkansku mafijašku hobotnicu, piše Blic.rs koji ekskluzivno saznaje kako su za likvidacije u borbi dva kotorska klana angažirani plaćeni ubojice iz BiH, i to na obje strane.

Rat nasmrt posvađanih kotorskih bandi, odnosno između škaljarskog i kavačkog klana, počeo je krajem 2013., kada je u španjolskoj Valenciji nestalo više od 200 kilograma kokaina koji je prokrijumčaren brodom iz Južne Amerike.

Škaljarski klan vode braća Jovan i Igor Vukotić iz Dobrote, dok su vođe druge grupe Slobodan Kašćelan, žrtva nedavne pucnjave u Novom Sadu, i Radoje Zvicer.

– Kašćelan i njegov tjelohranitelj su krajem lipnja ranjeni u Novom Sadu kada su ih, dok su bili u Audiju A6, presreli napadači na motoru i pucali u njih te pobjegli. Kašćelan se oporavio i sprema osvetu. Istraga koja se u Srbiji vodi o ubojstvima koja su rezultat sukoba kotorskih klanova došla je do saznanja o napadačima. Obje strane angažirale su plaćenike iz BiH. Neki su identificirani – kazao je za ‘Blic’ izvor upoznat s istragom koja se vodi o ovim obračunima u Srbiji.

Blicov izvor kaže da je riječ o bivšim ratnicima i pripadnicima specijalnih vojnih i policijskih jedinica koji su se stavili na uslugu mafiji. Obučeni snajperisti u ovom su ratu angažirani dva puta, a radi se o poslu od sigurno desetak tisuća eura i to u gotovini.

– Policija ima popis desetak bivših profesionalaca iz BiH koji ubijaju za mafiju, odnosno za onog tko više plati. Postoji bar još toliko plaćenika koji rade pažljivije i koji još nisu otkriveni – tvrdi izvor Blica.

JL