round image on layout top

NAJSUROVIJA BALKANSKA MAFIJAŠKA HOBOTNICA U borbi dva nasmrt posvađana klana angažirani plaćeni ubojice iz BiH

7. listopada 2016. by urednik divider image

Oružani rat dva crnogorska klana koji se zbog krađe više od 200 kilograma kokaina vodi već tri godine u Kotoru, Beogradu i Novom Sadu, u kojem su ubijena osmorica i ranjena četvorica, pretvorio se u najsuroviju balkansku mafijašku hobotnicu, piše Blic.rs koji ekskluzivno saznaje kako su za likvidacije u borbi dva kotorska klana angažirani plaćeni ubojice iz BiH, i to na obje strane.

Rat nasmrt posvađanih kotorskih bandi, odnosno između škaljarskog i kavačkog klana, počeo je krajem 2013., kada je u španjolskoj Valenciji nestalo više od 200 kilograma kokaina koji je prokrijumčaren brodom iz Južne Amerike.

Škaljarski klan vode braća Jovan i Igor Vukotić iz Dobrote, dok su vođe druge grupe Slobodan Kašćelan, žrtva nedavne pucnjave u Novom Sadu, i Radoje Zvicer.

– Kašćelan i njegov tjelohranitelj su krajem lipnja ranjeni u Novom Sadu kada su ih, dok su bili u Audiju A6, presreli napadači na motoru i pucali u njih te pobjegli. Kašćelan se oporavio i sprema osvetu. Istraga koja se u Srbiji vodi o ubojstvima koja su rezultat sukoba kotorskih klanova došla je do saznanja o napadačima. Obje strane angažirale su plaćenike iz BiH. Neki su identificirani – kazao je za ‘Blic’ izvor upoznat s istragom koja se vodi o ovim obračunima u Srbiji.

Blicov izvor kaže da je riječ o bivšim ratnicima i pripadnicima specijalnih vojnih i policijskih jedinica koji su se stavili na uslugu mafiji. Obučeni snajperisti u ovom su ratu angažirani dva puta, a radi se o poslu od sigurno desetak tisuća eura i to u gotovini.

– Policija ima popis desetak bivših profesionalaca iz BiH koji ubijaju za mafiju, odnosno za onog tko više plati. Postoji bar još toliko plaćenika koji rade pažljivije i koji još nisu otkriveni – tvrdi izvor Blica.

JLMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr