round image on layout top

NEZAPAMĆENA SRAMOTA IZAŠLA NA VIDJELO  “Mirko Filipović i društvo prevareni u Zagrebu: Borci ratnici, uključite se jer sutra ćete i vi biti prevareni!”

7. listopada 2016. by urednik divider image

Slavna K-1 kick boksing promocija, koja je i danas u glavama većine fanova još uvijek sinonim za čitav sport, najavila je čak dvije priredbe u susjedstvu. Prva pod nazivom K-1 WGP Euro će se održati 23. listopada u srpskom Beogradu, a druga je najavljena za 3. prosinac i bosanskohercegovačku Tuzlu.

Priredbe su najavljene kroz razne medije te oficijalne K-1 kanale poput službenog Facebook profila promocije. I to bi svakako trebala biti jako dobra vijest iz dva razloga…Najprije jer pokazuje koliko su ovi prostori i dalje zanimljivi kao borilačka scena, ali i zato što K-1 pokazuje ambicije da se vrati na veliku europsku pozornicu gdje posljednjih godina u ovom sportu vladaju Glory, FFC i Superkombat.

No, u pozadini priče se ‘valja’ nezapamćena sramota koja će očito ovih dana izaći u javnost i vjerojatno šokirati većinu onih koji prate kick boksing, piše Fight Site.

K-1, naime, nikada nije podmirio honorare sa svog posljednjeg velikog Finala World Grand Prixa koje se u ožujku 2013. održao u zagrebačkoj Areni, navodi Fight Site uz dodatak da osim nekih manjih honorara boraca koji su se borili u ‘super mečevima’ ili prvom kolu samog turnira, velika većina honorara (što su asatronomski iznosi) nikada nije isplaćena.

Od priredbe je prošlo više od tri i pol godine, a vlasnik K-1 branda i kompanije Mike Kim je reklamirao Finale hvaleći se podatkom kako će pobjedniku pripasti vrtoglavih milijun dolara.

Upravo su astronomske cifre trebale biti dokaz da je K-1 opet moćan kao prije. Bez svog pošteno i doslovno krvavo zarađenog novca su među ostalim navodno ostali i pobjednik turnira Mirko ‘Cro Cop’ Filipović, finalist Ismael Londt te polufinalisti Dževad Poturak i Pavel Zhuravlev…

Fight Site piše kako su vlasnici i čelništvo promocije danima, mjesecima i na koncu godinama zavlačili borce, njihove menadžere i odvjetnike lažnim obećanjima da bi se na koncu potpuno prestali javljati. Već neko vrijeme potpuno ignoriraju svaki oblik komunikacije vezan uz ispoštivanje ugovorenih obaveza. Ovakav slučaj besramnog lopovluka, a kako drugačije nazvati to što se dogodilo, je nezapamćen u borilačkom sportu. Posebno na tako visokoj razini natjecanja te s tako velikim i slavnim imenima kao što je Mirko “Cro Cop”.

Ono što je još nevjerojatnije jest da je promocija bez ikakvog srama odlučila doći praktički u susjedstvo (Beograd) ili praktički u dom (Tuzla) legendarnih boraca koji su opljačkani, kako bi organizirali ne jednu, nego čitavu seriju svojih priredbi. Količina bezobrazluka koja se može iščitati iz takvog poteza je neusporediva s bilo čim u borilačkom sportu.

Prvi je na ovakvu nepravdu i sramotu reagirao Fight Channel čija je hvaljena produkcija upravo tog K-1 WGP Finala impresionirala čitav svijet. Fight Channel, odnosno njegova borilačka promocija FFC, je, doznaje Fight Site, upozorila sve borce iz svog rostera na činjenicu da K-1 nema dobre namjere i da toj organizaciji ne treba vjerovati dok u potpunosti ne isplati borce s K-1 WGP Finala iz 2013.

U srijedu je javno reagirao “BH Machine” Dževad Poturak. I to na službenom K-1 Facebook profilu koji je objavio grafiku (poster) za priredbu 3. prosinca u Tuzli. Poturak je pozvao K-1 da izvrši svoje novčane obaveze prema borcima s K-1 WGP Finala iz Zagreba te je također pozvao sve borce da bojkotiraju K-1 priredbe dok se to ne dogodi.

“Ovo je lijepo. Ali molim K-1 da se uozbilji i izvrše svoje obaveze s K-1 WGP-a u Zagrebu. Sramota je kako smo prevareni. Mirko Filipović, Ismael Londt, Pavel Zhuravlev i ja. Časno smo se borili i zaslužili smo isplatu do kraja. Pozivam sve borce ratnike da se uključe i podrža ovaj naš problem jer sutra ćete i vi biti prevareni. BOJKOT DO PLAĆANJA. RATNICI SAMURAJI NE DOZVOLITE TURNIR U BEOGRADU, NI TUZLI DOK NAS NE ISPLATE. MI SMO JEDNO”, napisao je legendarni sarajevski nokuter.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr