round image on layout top

Plenković odbrusio ljutom ministru Kovaču

13. listopada 2016. by urednik divider image
plenkiokovacuindex1

Nakon sastanka Središnjeg odbora HDZ-a novinarima se obratio Andrej Plenković koji nije želio otkriti niti jedno ministarsko ime, ali je dao naslutiti po kojem će principu ministre birati.

“Temeljito smo analizirali rezultate izbora, to je jedna od glavnih zadaća Središnjeg odbora. Također smo izvijestili o kampanji, donijeli smo odluku o izboru Savjetodavnog vijeća HDZ-a. Također smo donijeli odluku da potpredsjednici Sabora budu Željko Reiner, Milijan Brkić i Goran Jandroković”, rekao je Plenković.

Sutra u 12 sati je prva sjednica novog Kluba HDZ-a u Saboru, otkrio je mandatar. Plenković je rekao i da će cijeli sastav vlade biti gotovo cijeli tjedan.

“Imam neke sigurne kandidate za ministre, ali to je zasad moja stvar”, rekao je Plenković.

“Nisam čuo Kovačevu izjavu, jedino je sigurno da će budući članovi vlade biti oni iza kojih ću ja stati i koje ću ja odabrati”, rekao je Plenković upitan o žestokoj reakciji Mire Kovača koji bi, kako sada stvari stoje, mogao ostati bez pozicije ministra vanjskih poslova.

Podsjetimo, Kovač je ranije, upitan o novinara je li čuo riječi Dubravke Šuice da će novi ministar vanjskih poslova biti Davor Ivo Stier, samo kratko prokomentirao: “Ta izjava je rijetko viđena bedastoća”.

“Vlada će imati čvrste stavove o zaštiti nacionalnih interesa, o tome ćemo razgovarati kad dobijemo prigodu. Kad je riječ o odnosu HDZ-a sa drugim strankama, bez obzira je li riječ o oporbi ili vladajućima, kad je riječ o nacionalnim interesima, mi smo uvijek zainteresirani za razgovor”, rekao je Plenković.

Index.hr/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar