fbpx

SKANDAL U KRUŠEVU Djelatnici Općine prisiljeni ići u berbu maslina kod savjetnika načelnice

Oko petnaestak djelatnika Općine Vrsi, tamošnjeg općinskog komunalnog poduzeća i općinske turističke zajednice sa službenim općinskim kamionetom sudjelovalo je u subotu u berbi maslina na imanju Željka Marića u Kruševu kod Obrovca, inače, savjetnika načelnice Općine Vrsi Sandre Vukić.

Kako piše Jutarnji list, na ovakvu zlouporabu položaja načelnice Vukić, odnosno njezino iskorištavanja općinskih djelatnika i službenog vozila u privatne svrhe, ukazala nam je Marija Berec, vijećnica u Općinskom vijeću Vrsi.

– Ovu berbu maslina u Kruševu kod Željka Marića anonimno je Policiji prijavio upravo jedan od berača koji nije svojevoljno pristao na ovakve radnje. Dolaskom u maslinik djelatnika Policijske postaje Obrovac, nastala je panika među beračima koji su se razbježali po masliniku. No, policajci su uspjeli evidentirati sve berače i napraviti zapisnik s relevantnim činjenicama i dokazima koji ukazuju na zlouporabu položaja načelnice Sandre Vukić u dogovoru s Željkom Marićem – ispričala je općinska vijećnica Marija Berec iz novoosnovane stranke Modes koju su formirali bivši članovi HSP AS iz Zadra.

Kao krunski dokaz ove zlouporabe, dodala je Marija Berec, predstavlja niz fotografija terenskog vozila u vlasništvu općinske komunalne tvrtke s kojim su se ubrane masline iz maslinika Željka Marića prevozile do uljare.

– Ovakve berbe na privatnom imanju savjetnika načelnice, već je otprije dobro poznata i uhodana praksa blagoslovljena od načelnice Sandre Vukić. Prije osam godina, također su djelatnici općinskih tvrtki bili prisiljeni raditi poljoprivredne poslove na Marićevom imanju u Kruševu. Nakon što je jedan djelatnik odbio sudjelovati u takvim protuzakonitim radnjama, u Općini Vrsi uručen mu je otkaz. Stoga, nakon ovih najnovijih događanja, o čemu postoji i policijski zapisnik, pozivam relevantne institucije da reagiraju i napokon zaustave iskorištavanje javnog dobra za privatne interese – zaključila je Vršanka Marija Berec.

Općina Vrsi nalazi se pet kilometara od Nina u Zadarskoj županiji, a Sandra Vukić dužnost načelnice općine obnaša kroz pola radnog vremena. Naime, ona je paralelno i zaposlenica u Zavodu za zapošljavenje, odnedavno i v.d. predstojnica zadarske podružnice.

Inače, u ovom Zavodu dugogodišnji šef Sandri Vukić upravo je bio Željko Marić, a koji je već godinama i savjetnik načelnice Vukić i koji slovi za stvarnog vladara ove turističke općine, piše Jutarnji.

Glasnogovornik zadarske Policije: Istražit ćemo sve eventualne protuzakonitosti!

– U subotu nešto iza 14 sati Policijska postaja Obrovac dobila je dojavu od jedne ženske osobe o berbi maslina u Kruševu, a koja je tvrdila de se berba odvija u masliniku nad kojim se vodi spor oko vlasništva, odnosno da nepoznate osobe beru njezine masline. Policija je evidentirala berače i utvrdila da nema ništa sporno u toj berbi. Međutim, ukoliko se naknadno pojave sumnje oko nekih drugih eventualnih protuzakonitosti, policijski službenici provest će istražne radnje – kazao je Elis Žodan, glasnogovornik PU Zadarske.

Slobodna Dalmacija/ZDanas