fbpx

SVJEDOČENJE PILOTA HELIKOPTERA “Osjetio sam miris benzina koji je curio iz vatrogasnog spremnika za gorivo”

Svjedočenjem Nevena Brozovića, pilota helikoptera, kojim su vatrogasci prevezeni iz Šibenika na Kornat, nastavljeno je suđenje Draženu Slavici za kornatsku tragediju. Pilot Brozović je posvjedočio da šibenski vatrogasci nisu ni mogli desantirati zbog oštećene gume na kotaču helikoptera.

Nakon potankoga opisa puta iz Divulja prema Sibeniku i Kornatu te povratka u bazu, pilot Brozovic je objasnio sto je postupak desantiranja, te posvjedocio da sibenski vatrogasci nisu ni mogli desantirati zbog ostecene gume na kotacu helikoptera. Ponovio je iskaz iz prethodnoga postupka da ga je kolega tehnicar upozorio da se osjeti miris benzina koji je curio iz vatrogasnog spremnika za gorivo. Kasnije je i sam osjetio taj miris.

Sve zapovijedi od nadredjenih dobivao je usmeno, pa tako i nalog da kasnije vstrogasce izvuce iz okruzenja. Tada nije znao da ima stradlih, nego je to shvatio nadletjevsi mjesto stradavanja. Istaknuo je da tada nije bilo ni opreme za izvlacenje stradalih gasitelja. U nastavku svjedoce Brozovicevi kolege iz helikopterske posade.

HRT/ZDanas