fbpx

U HRVATSKOJ OTVARAJU 20 TRGOVINA Stiže nam veliki trgovački lanac koji po niskim cijenama nudi odjeću i proizvode za kućanstvo

Maloprodajni diskontni lanac Pepco, koji posluje u nekoliko srednjoeuropskih država, početkom iduće godine stiže i u Hrvatsku, a u prvoj godini kani otvoriti ukupno 20 trgovina.

Pepco ima sjedište u Poljskoj, u Poznanu, gdje je i otvorena prva trgovina 2004. godine. Tada su postali dio Pepkora, južnoafričkog investicijskog holdinga, stoji na njihovoj internet stranici. Deset godina poslije su i dio grupe Steinhoff International Holdings Limited. Rdai se o grupi poduzeća koja proizvode, isporučuju i prodaju pokućstvo, proizvode za kućanstvo i odjeću u Africi, Europi i Australiji, a tvrtku je 1964. u Njemačkoj osnovao Bruno Steinhoff. Djeluje na Johannesburškoj burzi, a od 2015. i na Frankfurtskoj burzi. “U Europi je drugi po veličini trgovac namještajem i pokućstvom (nakon Ikee)”, kažu u Pepcou.

Prve trgovine će otvoriti u Zagrebu, a tijekom prve tri godine poslovanja planira otvoriti oko 50 trgovina širom zemlje, uglavnom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, a pritom i 400 radnih mjesta, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.

Lanac Pepco nudi odjeću i proizvode za kućanstvo po niskim cijenama, a prisutan je u stotinama trgovina diljem Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Rumunjske. U listopadu će proslaviti otvorenje 1000. trgovine u Europi.

U Pepco trgovinama se mjesečno obavi više od 6 milijuna transakcija, a trenutno zapošljava više od 9000 ljudi, objavili su.

JL/ZDanas