round image on layout top

U HRVATSKOJ OTVARAJU 20 TRGOVINA Stiže nam veliki trgovački lanac koji po niskim cijenama nudi odjeću i proizvode za kućanstvo

18. listopada 2016. by urednik divider image

Maloprodajni diskontni lanac Pepco, koji posluje u nekoliko srednjoeuropskih država, početkom iduće godine stiže i u Hrvatsku, a u prvoj godini kani otvoriti ukupno 20 trgovina.

Pepco ima sjedište u Poljskoj, u Poznanu, gdje je i otvorena prva trgovina 2004. godine. Tada su postali dio Pepkora, južnoafričkog investicijskog holdinga, stoji na njihovoj internet stranici. Deset godina poslije su i dio grupe Steinhoff International Holdings Limited. Rdai se o grupi poduzeća koja proizvode, isporučuju i prodaju pokućstvo, proizvode za kućanstvo i odjeću u Africi, Europi i Australiji, a tvrtku je 1964. u Njemačkoj osnovao Bruno Steinhoff. Djeluje na Johannesburškoj burzi, a od 2015. i na Frankfurtskoj burzi. “U Europi je drugi po veličini trgovac namještajem i pokućstvom (nakon Ikee)”, kažu u Pepcou.

Prve trgovine će otvoriti u Zagrebu, a tijekom prve tri godine poslovanja planira otvoriti oko 50 trgovina širom zemlje, uglavnom u gradovima s više od 10.000 stanovnika, a pritom i 400 radnih mjesta, priopćeno je u utorak iz te tvrtke.

Lanac Pepco nudi odjeću i proizvode za kućanstvo po niskim cijenama, a prisutan je u stotinama trgovina diljem Češke, Mađarske, Poljske, Slovačke i Rumunjske. U listopadu će proslaviti otvorenje 1000. trgovine u Europi.

U Pepco trgovinama se mjesečno obavi više od 6 milijuna transakcija, a trenutno zapošljava više od 9000 ljudi, objavili su.

JL/ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr