round image on layout top

Večeras u HNK predstava Filumena Marturano

20. listopada 2016. by urednik divider image

večeras u 20 sati ne propustite početak nove kazališne sezone 2016./2017. s predstavom FILUMENA MARTURANO talijanskog dramatičara, glumca, scenarista i pjesnika Eduarda De Filippa u produkciji GRADSKOG DRAMSKOG KAZALIŠTA GAVELLA te u režiji Dražena Ferenčine.

Filumenu Marturano utjelovljuje Anja Šovagović Despot, a u predstavi igraju: Dražen Kühn, Zoran Gogić, Perica Martinović, Anja Đurinović, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Amar Bukvić, Nikola Baće, Đorđe Kukuljica i Ivan Grčić.
Dramaturginja je Ana Prolić, scenografiju potpisuje Stefano Katunar, kostime Marita Ćopo, autor glazbe je Renato Švorinić, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar.

Eduardo De Filippo, talijanski dramatičar, glumac, scenarist i pjesnik jedna je od ključnih osoba talijanskog teatra 20. stoljeća. Ulogu Filumene, na pozornici i na filmu, igrale su mnoge velike glumice, a gledateljima je vjerojatno najpoznatija filmska interpretacija Sofije Loren u Braku na talijanski način, gdje joj je partner bio Marcello Mastroianni. Pored samog De Filippa, “Filumenu Marturano” režirali su Vittorio de Sica, Franco Zeffirelli, Laurence Olivier i mnogi drugi, vraćajući se tekstu iz kojeg ključa “neiscrpna životna energija i vječna iskonska snaga Mediterana”.
Grešnica i pokajnica, divlja i nježna, strastvena i ranjiva, Filumena Marturano izmiče klasičnom poimanju “moralnog”, a drama nas provocira svojom neuhvatljivošću i odbijanjem da stvari proglasi točnima ili ispravnima, dobrima ili zlima. Na razmeđu romantične drame i komedije, ova predstava u režiji Dražena Ferenčine izruguje se društvenim konvencijama kroz glavni lik strastvene i borbene žene koja je ogledalo tog istog licemjernog društva.

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 31-godišnjakom koje se sumnjiči da su u kolovozu, na plaži Katarelac na Pagu, provalili u automobile u vlasništvu hrvatskog, francuskog i talijanskog državljanina te otuđili novac, dokumente i mobitele.
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv njih se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog teških krađa.UPUTE DRŽAVNE UPRAVE ZA...

Obilne snježne padaline i olujni vjetar otežavaju cestovni promet, posebice...

read more

Zamjenica Općinskog...

U cijelosti objavljujemo ispravak teksta objavljenog na portalu ZADARdanas pod...

read more

Sudac Županijskog suda...

U cijelosti objavljujemo ispravak teksta objavljenog na portalu ZADARdanas pod...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr