round image on layout top

Večeras u HNK predstava Filumena Marturano

20. listopada 2016. by urednik divider image

večeras u 20 sati ne propustite početak nove kazališne sezone 2016./2017. s predstavom FILUMENA MARTURANO talijanskog dramatičara, glumca, scenarista i pjesnika Eduarda De Filippa u produkciji GRADSKOG DRAMSKOG KAZALIŠTA GAVELLA te u režiji Dražena Ferenčine.

Filumenu Marturano utjelovljuje Anja Šovagović Despot, a u predstavi igraju: Dražen Kühn, Zoran Gogić, Perica Martinović, Anja Đurinović, Natalija Đorđević, Nenad Cvetko, Amar Bukvić, Nikola Baće, Đorđe Kukuljica i Ivan Grčić.
Dramaturginja je Ana Prolić, scenografiju potpisuje Stefano Katunar, kostime Marita Ćopo, autor glazbe je Renato Švorinić, a oblikovatelj svjetla Zdravko Stolnik.

Ulaznice po cijeni od 50,00 kuna u prodaji su na blagajni HNK Zadar.

Eduardo De Filippo, talijanski dramatičar, glumac, scenarist i pjesnik jedna je od ključnih osoba talijanskog teatra 20. stoljeća. Ulogu Filumene, na pozornici i na filmu, igrale su mnoge velike glumice, a gledateljima je vjerojatno najpoznatija filmska interpretacija Sofije Loren u Braku na talijanski način, gdje joj je partner bio Marcello Mastroianni. Pored samog De Filippa, “Filumenu Marturano” režirali su Vittorio de Sica, Franco Zeffirelli, Laurence Olivier i mnogi drugi, vraćajući se tekstu iz kojeg ključa “neiscrpna životna energija i vječna iskonska snaga Mediterana”.
Grešnica i pokajnica, divlja i nježna, strastvena i ranjiva, Filumena Marturano izmiče klasičnom poimanju “moralnog”, a drama nas provocira svojom neuhvatljivošću i odbijanjem da stvari proglasi točnima ili ispravnima, dobrima ili zlima. Na razmeđu romantične drame i komedije, ova predstava u režiji Dražena Ferenčine izruguje se društvenim konvencijama kroz glavni lik strastvene i borbene žene koja je ogledalo tog istog licemjernog društva.

Policijski službenici Policijske postaje Pag dovršili su kriminalističko istraživanje nad 24-godišnjakom i 31-godišnjakom koje se sumnjiči da su u kolovozu, na plaži Katarelac na Pagu, provalili u automobile u vlasništvu hrvatskog, francuskog i talijanskog državljanina te otuđili novac, dokumente i mobitele.
Materijalna šteta iznosi nekoliko tisuća kuna, a protiv njih se podnosi kaznena prijava Državnom odvjetništvu zbog teških krađa.Marjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr