round image on layout top

VREMENSKA PROGNOZA Do vikenda više kiše nego sunca

18. listopada 2016. by urednik divider image
zadar-e1463307615189-530x289

Do vikenda više kiše nego sunca, a za vikend, pogotovo u subotu vedro, tako bi ukratko glasila prognoza za tjedan koji nam je počeo sa suncem i proljetnim vremenom na početku jeseni. Što nam sprema vrijeme u danima koji slijede, otkriva nam Drago Žaja iz Državnog hidrometeorološkog zavoda – Pomorskog meteorološkog centra u Splitu.

UTORAK
Nakon sunčanog ponedjeljka stiže oblačan utorak, pogoršanje će se najprije osjetiti na sjevernom Jadranu, a zatim duž cijele obale, pa kišu treba očekivati u drugom dijelu dana. Jutro će biti prohladno u Zagori, najviše do 10, 11 stupnjeva, uz obalu do 15 stupnjeva, a ponegdje i toplije. Danju, što se temperatura tiče ugodno, a temperature će se uz južinu penjati i iznad 20 stupnjeva.

SRIJEDA
Ovaj bi nam dan trebao donijeti predah od kiše uz dosta sunčana vremena. Temperature nešto niže od prethodnih dana, ujutro u Zagori od 5 do 10, danju tek nešto toplije, a uz obalu i na otocima 15-16 stupnjeva.

ČETVRTAK
Četvrtak bi trebao donijeti više kiše s grmljavinom, još od jutra će kišu ‘najaviti’ oblaci, a temperature će još pasti.

PETAK
Opstane li tjedna prognoza, ovo bi trebao biti zadnji ciklonalni dan, proteći će uz oblačno, još mjestimice kišno vrijeme, te ‘škrte’ temperature, od 5 ujutro u Zagori do najviše 18 uz obalu.

SUBOTA
Prvi dan vikenda konačno bi trebao donijeti više sunca, s obiljem sunca trebalo bi biti toplije od sjevera do juga, no ne toplo poput razdoblja prije novog pogoršanja. Bez obzira na to, oni koji ne vole kišu doći će na svoje, a suho vrijeme moći će se iskoristiti i za rad u vrtu ili polju. Možda će nekima zvučati čudno, no premda je treća dekada listopada, mnogi će obilje sunca iskoristiti za plažu jer more je od 20 do 22, za mnoge još uvijek ugodno za kupanje.

NEDJELJA
Drugi dan vikenda u znaku oblaka, s ugodnim temperaturama, ujutro u Zagori do 10 stupnjeva, danju na obali i do 20 stupnjeva.

SD/ZDanasKONCEPT POSTAJE...

The new BMW Concept X2 is presented on the first day of the press days of the Paris motor Show,  on September 29, 2016. / AFP PHOTO / ERIC PIERMONT

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019....

read more

POPUSTILI SU, A TU JE I...

projekt

Potvrda da će super-luksuz na četiri kotača evoluirati u SUV stigla je...

read more

TOTALNO OPSJEDNUTI...

000_was6884208-1

Appleovi iPhonei imaju sposobnost potpuno opčiniti nemali broj svojih fanova,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2016 Barrus d.o.o. Zadar