round image on layout top

Zadar hit svjetskih medija

13. listopada 2016. by urednik divider image

Turistička zajednica Zadarske županije u 2016. godini ugostila 100 stranih novinara i 150 agenata Vrijednost objavljenih članaka na temu Winnetou-a samo u Njemačkoj premašuje 5 milijuna kuna!

U prvih devet mjeseci 2016. godine Turistička zajednica Zadarske županije je nastavila uspješnu suradnju s Hrvatskom turističkom zajednicom i organizirala 37 različitih studijskih putovanja za predstavnike stranih medija, a na kojima je sudjelovalo 100 novinara i blogera iz 23 zemlje.

Tako je u navedenom razdoblju u suradnji s lokalnim turističkim zajednicama ugošćeno najviše novinara i bloggera iz Njemačke 13, Francuske i Luxemburga po 10, te Nizozemske 7. Zadarsku županiju su također su posjetili novinari iz Velike Britanije, Belgije, Austrije, Švicarske, Španjolske, Portugala, Italije, Slovenije, Mađarske, Češke, Poljske,Švedske, Danske, Norveške, kao i SAD-a, Australije, Japana, Koreje i Kolumbije. U Zadarskoj županiji snimale su televizijske postaje iz Norveške, Francuske, Mađarske i Češke. Novinari su najčešće prilikom boravka u našoj županiji obilazili i upoznavali grad Zadar, ali i NP Paklenicu, Nin, Biograd, Pag, Ugljan, Pašman, Dugi otok i PP Telašćicu, kanjon Zrmanje, Vransko jezero kao i zadarsko zaleđe.

Od značajnijih studijskih putovanja mogu se izdvojiti slijedeća:

– Novinari Air France-ovog putnog časopisa koji se mjesečno distribuira u 420 tisuća primjeraka, te ima 930.000 čitatelja u Europi odnosno 398.000 u Francuskoj, u travnju su posjetili Zadar radi pisanja reportaže o Morskim orguljama. Procijenjena vrijednost objavljene reportaže o Hrvatskoj i Zadru iznosi čak 390.000 eura.

http://magazines.airfrance.com/fr/air-france-magazine/232-aout-2016/#88

– Skupina sastavljena od 13 novinara iz Njemačke, Austrije i Švicarske tijekom tri dana lipnjaje pratilaproslavu 50. obljetnice snimanja filma o Winnetou i obišla brojne lokacije snimanja od Velebita, Paklenice i kanjona Zrmanje, ali i Starigrada, Zadra, Pakoštana, Kornata i Krke. Rezultat ovog studijskog putovanja brojni su članci uglavnom u tiskanim, ali i elektronskim medijima u zemljama njemačkog govornog područja, a vrijednost dosad objavljenog materijala samo u Njemačkoj iznosi više od 716.000 eura.

https://www.mainpost.de/ueberregional/politik/zeitgeschehen/In-Kroatien-auf-den-Spuren-von-Winnetou;art16698,9273806

– EllenaBianco i MarcoRestelli, renomirani talijanski novinari koji pišu za brojna izdanja (Confidenze, Donna Moderna, Elle, Sette, Dove…), boravili su u lipnju u Zadarskoj županiji i tom prigodom obišli Zadar, otoke Ugljan i Pašman, Dugi otok i Pag, te NP Paklenicu i kanjon rijeke Zrmanje.

http://www.agendaviaggi.com/zara-melodia-adriatico/

Dugi Otok, un paradiso naturale in Croazia

– Kevin John Rushby, novinar poznatihbritanskih novina The Guardian je u kolovozu posjetio Zadar i Kornate, te je o putovanju objavio reportažu:

https://www.theguardian.com/travel/2016/sep/04/croatia-kornati-islands-kayaking-road-trip

– Američka novinarka Margo Pfeiff koja svoje reportaže objavljuje u San Francisco Chronicle-u i San Francisco Globe-u, te Los Angeles Times-u, posjetila je Starigrad Paklenicu, Velebit, Kornate, Zadar i zadarsko zaleđe, a prvi dio njene reportaže o kontinentalnoj Hrvatskoj je već objavljen, dok se reportaža o primorskoj Hrvatskoj, a tako i Zadru očekuje do kraja godine. http://www.latimes.com/travel/la-tr-eastern-croatia-20160711-snap-story.html

Također je u razdoblju siječanj – rujan 2016., Turistička zajednica Zadarske županije u suradnji s turoperatorima i turističkim agencijama sudjelovala u organizaciji prihvata 150 stranih agenata, a s ciljem njihovog upoznavanja Zadarske županije i njezine turističke ponude. Najbrojniji su bili agenti iz SAD-a, Njemačke, Japana, Belgije i Luksemburga, a od značajnijih turoperatora županiju su posjetili predstavnici TUI-ja, Luxairtoursa i Jet2holidaysa.

Agenti iz Sjedinjenih Američkih država, članovi poznate grupacije Virtuoso koja povezuje stotine agencija i tisuće profesionalaca u segmentu elitnog turizma, u rujnu su boravili uZadarskoj županiji kako bi upoznali mogućnosti naše regije, te u budućnosti unaprijedili prodaju turističkih aranžmana za Zadarsku županiju na američkom tržištu.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr