fbpx

AKCIJA MLADIH PITA PREDSJEDNIKA ATLETSKOG SAVEZA Gdje ste bili Vi kao savez svih ovih godina kad su atletičari i rekreativci žudili za novom stazom?

Poštovani predsjedniče Hrvatskog atletskog saveza, Gospodine Vestiću

Vaše pismo koje su kako kažete integrirali svi atletski čimbenici pa čak i svi ljubitelji sporta općenito me čini vrlo radosnim, jer sam dobio priliku još jednom pojasniti apsurde na zadarskoj sportskoj sceni. Žalosno je kad dugogodišnji sportski djelatnik kao što ste Vi, a znam da ste obnašali funkciju pročelnika za sport u Splitu za vrijeme HDZ-ove vlasti, te da ste bili Kerumov savjetnik za sport, zagovara stazu koja nije adekvatna za razvoj “Kraljice sporta”. U mom dopisu se jasno postavljaju pitanja, na koja kao predstavnik naroda želim jasan odgovor. Zašto vi tamo iz Splita meni u Zadar tvrdite da ja bombardiram svoje sugrađane sa nečim što nema veze sa životom i istinom? Možda Vi znate odgovor na moja pitanja pa ću Vam ih rado ponoviti tako da shvatite da sam ja istinski obožavatelj istine, pravde i atletike.
Prije dvanaest (12) godina je krenula inicijativa za obnovu staze na Banini. Sve ove godine tvrdilo se da nema sredstava za obnovu premda se novac trošio na puno besmislenije stvari. Sad odjednom se pojavio vizionar sa vizijom (doslovno), koji zadarskoj javnosti predstavlja projekt koji je sam nacrtao premda nije stručan za graditeljstvo i prostorno planiranje. Znate li da taj projekt izgleda kao da su ga crtali atletičari cicibani? U toj viziji stoji da će se obnoviti staza u prvoj fazi pa da će se u četvrtoj fazi preko nove staze izgraditi nogometni stadion. Tko je tu lud? Zašto se obnavlja staza sa šest traka kad ima mjesta za pravu stazu sa devet traka? Imate li Vi u Splitu stazu sa šest traka?
Grad ulaže 3.5 mil kuna, obnova staze je 1 mil. kuna, a za što je ostali novac? Gdje je izvedbeni projekt, nacrt, troškovnik? Tko je radio studiju iskoristivosti cijelog projekta? Tko su izvođači? Što Vi mislite da smo mi svi u Zadru ovce pa vjerujemo slijepo svakom vizionaru koji nas želi prevesti žedne preko vode?
Ista je priča bila za bazen. Izgradili smo bazen od 32 metra zato što ćemo ispred izgraditi otvoreni bazen od 50 metara pa je evo prošlo deset godina a mi još nemamo bazen olimpijskih mjera.
Tko su ti stručnjaci i što su po struci ti koji zagovaraju ovaj projekt vizionara sa višnjika? Koliko ima osoba koje su diplomirale fizičku kulturu a bave se atletikom u Zadru i ima li ih uopće? Što oni misle o ovom projektu? Jesu li to isti oni koji su izabrali osobu optuženu za kriminal u sportu za predsjednika Županijske športske zajednice?
Gdje ste bili Vi kao savez svih ovih godina kad su atletičari i rekreativci žudili za novom stazom? Znate li da ti koje će slavodobitnički otvarati stazu pred lokalne izbore nisu htjeli prisustovati na tematskoj sjednici gradskog vijeća na kojoj se željelo argumentirano raspravljati o projektu Višnjik?
Kako ste VI iz mog teksta zaključili da sam ja protiv obnove staze kad inzistiram da se napravi prava staza sa devet traka i sa svim popratnim sadržajima koje zahtjeva jedan atletski centar?
Je li Vama je dobro za društvo kad netko rasipa društveni novac pa dvoranu umjesto za 100 mil. nagradi za 400 mil kuna? Koliko smo mogli škola, vrtića, dječjih igrališta napraviti za tih 300 mil. kuna? Žalosno je moj gospodine da je za onaj novac koji je zamračen i potrošen na stupidne projekte u našem gradu svaki kvart mogao imati svoju atletsku stazu i bazen!
P.S Čujemo se za dvije godine kad se raspadne jeftini tartan s kojim će HDZ presvući stazu našim novcem, kako bi je mogao otvoriti za lokalne izbore i tako ušićariti koji glas žednih ovaca.

ZDanas