round image on layout top

Dan sjećanja u Škabrnji

19. studenoga 2016. by urednik divider image

Jučer, s početkom u 10 sati, u Škabrnji, koja je uz Vukovar simbol stradanja hrvatskih branitelja, ali i civila u Domovinskom ratu, upriličeno je obilježavanje 25. godišnjice masakra koji se dogodio na današnji dan.
Poginulim i ubijenim braniteljima i mještanima Škabrnje došli su se pokloniti brojni žitelji zadarskog zaleđa, cijele Hrvatske i dijaspore, branitelji okupljeni u braniteljske udruge, predstavnici lokalne vlasti te visoka izaslanstva Predsjednice, Vlade i Hrvatskog sabora, Ravnateljstva policije i saborski zastupnici.

Obilježavanje je započelo počasnom kolonom sjećanja od ulaza u Škabrnju do Spomen obilježja masovne grobnice u središtu mjesta, gdje su vijenac u ime svih izaslanstava položili predstavnici Zajednice Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Uslijedila je sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu koju je predvodio zadarski nadbiskup, mons. Želimir Puljić, a nakon svečane komemorativne svečanosti koju su nastupima uveličali dječji zbor škabrnjske Osnovne škole Vladimira nazora i klapa Intrade, svi nazočni mimohodom sjećanja uputili su se prema mjesnom groblju.

Na Spomen obilježju za poginule u Domovinskom ratu zajednički vijenac Predsjednice i Vrhovne zapovjednice Oružanih snaga te Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske položili su zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić, podpredsjednik Sabora Milijan Brkić i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić s izaslanstvima.
Vijence su na mjesnom groblju položili i izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno viceadmiralom Antom Urlićem kao i izaslanstvo Općine Škabrnja, predstavnici Škabrnjanskog bataljuna i UHDDR Škabrnja, Zajednica udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva hrvatskih županija, gradova i općina.

ZDanasMarjana Botić: Cijena...

Marjana Botić,vijećnica Akcije mladih u Gradskom vijeću grada Zadra, uputila...

read more

Traže se investitori za...

Općina Pašman raspisala je međunarodni natječaju za izbor investitora za...

read more

Ministar Marić u...

Ministar državne imovine Goran Marić danas je boravio u Zadarskoj županiji...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr