round image on layout top

Dan sjećanja u Škabrnji

19. studenoga 2016. by urednik divider image

Jučer, s početkom u 10 sati, u Škabrnji, koja je uz Vukovar simbol stradanja hrvatskih branitelja, ali i civila u Domovinskom ratu, upriličeno je obilježavanje 25. godišnjice masakra koji se dogodio na današnji dan.
Poginulim i ubijenim braniteljima i mještanima Škabrnje došli su se pokloniti brojni žitelji zadarskog zaleđa, cijele Hrvatske i dijaspore, branitelji okupljeni u braniteljske udruge, predstavnici lokalne vlasti te visoka izaslanstva Predsjednice, Vlade i Hrvatskog sabora, Ravnateljstva policije i saborski zastupnici.

Obilježavanje je započelo počasnom kolonom sjećanja od ulaza u Škabrnju do Spomen obilježja masovne grobnice u središtu mjesta, gdje su vijenac u ime svih izaslanstava položili predstavnici Zajednice Udruga civilnih stradalnika Domovinskog rata.

Uslijedila je sveta misa za sve stradale u Domovinskom ratu koju je predvodio zadarski nadbiskup, mons. Želimir Puljić, a nakon svečane komemorativne svečanosti koju su nastupima uveličali dječji zbor škabrnjske Osnovne škole Vladimira nazora i klapa Intrade, svi nazočni mimohodom sjećanja uputili su se prema mjesnom groblju.

Na Spomen obilježju za poginule u Domovinskom ratu zajednički vijenac Predsjednice i Vrhovne zapovjednice Oružanih snaga te Hrvatskog Sabora i Vlade Republike Hrvatske položili su zamjenik ministra branitelja Ivan Vukić, podpredsjednik Sabora Milijan Brkić i ministar unutarnjih poslova Vlaho Orepić s izaslanstvima.
Vijence su na mjesnom groblju položili i izaslanstvo Hrvatskog generalskog zbora predvođeno viceadmiralom Antom Urlićem kao i izaslanstvo Općine Škabrnja, predstavnici Škabrnjanskog bataljuna i UHDDR Škabrnja, Zajednica udruga proisteklih iz Domovinskog rata te izaslanstva hrvatskih županija, gradova i općina.

ZDanasNARODNE NOVINE Raspisan...

U Narodnim novinama broj 55, godina 2018., objavljen je natječaj za imenovanje...

read more

U KAFIĆU NA MELADI...

Po društvenim mrežama proširile su se slike brutalnog fizičkog napada koji...

read more

GRADONAČELNIK ODLUČIO...

Gradonačelnik Zadra Branko Dukić potpisao je odluku o davanju odobrenja za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr