fbpx

MARJANA BOTIĆ – AKCIJA MLADIH Zašto ću prije svečane sjednice povodom Dana Grada svratiti u krim policiju!

Priopćenje Akcije mladih kojeg potpisuje županijska vijećnica Marjana Botić povodom Dana grada Zadra prenosimo u cijelosti.


Akcija mladih i nezavisnih ususret obilježavanju Dana grada Zadra još jednom želi javno izreći neka pitanja koja nam posebno ovih svečanih dana leže na srcu. :

Dan grada Zadra slavi se 24. studenog.
Taj dan ću prije svečane sjednice svratiti u krim policiju dati iskaz o letećim kravama na području naše županije pomoću kojih se muzu poticaji. Ili pokušavaju musti. O tome znam koliko i svaki normalni građanin koji ima na raspolaganju sredstva javnog informiranja, ali eto, kako sam javno spomenula na aktualnom satu valjda moram to još prisnažiti u kriminalističkoj policiji.

Pitam se sama često zašto te stvari poduzimam(o) moji kolege iz Akcije mladih jednako i jače nego ja…

Znam odgovor, ali nekad strah hoće zgrabiti pa se propitujem.

Zbog svoje djece, a svaka majka zna da je osjetljiva na potrebe i nepravde svakog djeteta kao da je njeno – s kolegama iz Akcije mladih i nezavisnih već dugi niz godina često stavljamo glavu na panj za stvari koje kao i dosta naših sugrađanki i sugrađana znamo da nisu dobre. Da nam uništavaju Grad. Budućnost djeci.

Tako sam se prije sedam mjeseci izložila vjerojatno nimalo suptilnim osjećajima izvjesnog Rena Sinovčića jer sam smatrala da zbog optužbi koji mu se u optužnicama stavljaju na teret i odluka institucija Republike Hrvatske koje mu brane obavljanje sportskih dužnosti – da nije u redu da je i dalje predsjednik Županijske sportske zajednice i što stvarno nije u redu da u sklopu proslave Dana Zadarske županije djeci vrtićke dobi – dijeli medalje, fotografira se s njima i tako se nameće kao nekakav uzor, roll model rekli bi pomodno.

Sukladno određenju u Akciji mladih da o svemu što smatramo potrebnim jasno i glasno progovorimo i uključimo sve nadležne institucije – poslali smo prijavu o tome Dječjoj pravobraniteljici u Zagreb, a na znanje PU Zadarskoj i Općinskom državnom odvjetništvu u Zadru.

Reagirala sam i na samoj Županijskoj skupštini pitajući javno koga zapravo Reno Sinovčić predstavlja u Županijskoj sportskoj zajednici kad ne smije obavljati sportske dužnosti?

I najvažnije; tko ga je kao takvog uopće pomislio uvrstiti u program proslave županijskih dana i još k tome za to iskoristiti vrtićku djecu!

Vara se bilo tko ako misli da je lako i bezopasno tako javno govoriti o tim pitanjima. U gradu i državi u kojoj je šutnja ne samo zlato, nego najbezbolniji način da sve ode od zla na gore, ali da se tako pokuša bar još malo vremena ostati miran i netaknut. Kažem pokuša. Jer neće zli ljudi uništiti svit nego dobri koji ne poduzimaju ništa oko toga. Nas par eto, u takve ne spadamo. Zato kažem „glavu na panj“ gore.

Na Županijskoj skupštini našli smo se naravno osamljeni u takvom razmišljanju. Osim dvoje kolega iz Kluba Akcije mladih svi hrabri muževi i poneka žena, vjerojatno i majka, predvođeni vječnim oportunistom županom Stipom Zrilićem – ništa tužno, jadno i besmisleno u zloupotrebi dječjih postignuća u sportu za samopromociju jedne takve osobe nisu vidili spornim.

Dapače, nešto nemušto i mucajući, župan Zrilić je čak pokušao braniti pravo Rene Sinovčića da predstavlja Županijsku sportsku zajednicu u sklopu proslave Županijskih dana 2016.! Mašala! (Da se izrazim usklikom gospodarskih i inih partnera našim spomenutim vrlim muževima i ženama iz vladajuće garniture).

Na slijedećoj sjednici županijske skupštine javno ćemo tražiti točan popis predstavnika sportskih udruga koje su na tajnoj sjednici za javnost (ne i za njih, naravno) ponovno izabrali Rena Sinovčića za predsjednika Županijske sportske zajednice.

Do tada ćemo proslaviti još jedan Dan grada Zadra većinom u šutnji, ali moram priznati, uz ranjenu zvijer korupcije. A kad je zvijer ranjena najopasnije grize.

Zato neka nam je svima na pomoći dobri Bog, sveti Šime, Anastazija, Zolio i Krševan. Nadam se da će se jednom i crkva sv. Krševana obnoviti da im se možemo usrdnije pred kipovima svo četvoro moliti; bar za dicu ovog Grada. Odrasle u Zadru već je šutnja dobrano dotukla…

ZDdanas