fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Iza izbora Rena Sinovčića od strane ŠZZŽ stoje politički pritisci, zavrtanje ruku i falsificiranje službene dokumentacije!

Povodom izbora Rena Sinovčića na izbornoj skupštini ŠZZŽ održane dana 14. studenog 2016. godine, reagirali su gradski vijećnici Marko Pupić-Bakrač i Ante Rubeša sa priopćenjem koje prenosimo u cijelosti.


PRIOPĆENJE ZA JAVNOST

Ono što se događalo oko i na izbornoj skupštini Športske zajednice Zadarske Županije održane 14.11.2016 godine neviđena je blamaža i sramota. Prema informacijama koje smo primili od ljudi involuiranih u sport pa i samih članova skupštine ŠZZŽ bez ikakve sumnje tu se radi o političkom pritisku, zavrtanju ruku i falsificiranjima službene dokumentacije.

Sukladno tim informacijama kolega vijećnik Ante Rubeša i ja zatražili smo još 18.11.2016 godine od ŠZZŽ hitan uvid u dokumentaciju sa skupštine. Što nam nije odobreno po riječima tajnika ŠZZŽ Željka Birkića jer je predsjednik ŠZZŽ Reno Sinovčić to zabranio.

Čemu tajnost nečega što bi trebalo biti javno i transparentno, dostupno svima? Ne radi se o dokumentima CIA-e ili KGB-a.

Zahtjev za uvid u dokumentaciju sa sjednica tijela na kojima je donesena odluka da se podrži kandidatura Rena Sinovčića poslali smo 28.11.2016 godine i Košarkaškom savezu Zadarske županije, Nogometnom savezu Zadarske županije, Odbojkaškom savezu Zadarske županije, Ronilačkom savezu Zadarske županije, Pikado savezu Zadarske županije, Kuglačkom savezu Zadarske županije, Športskoj zajednici Grada Zadra, Športskoj zajednici Grada Biograda, Športskom savezu gluhih zadarske županije, športskom centru Višnjik d.o.o, odnosno članovima skupštine koji su dali glas za izbor Rena Sinovčića na mjesto predsjednika ŠZZŽ.

Općepoznata je činjenica da Reno Sinovčić ima optužnicu i zabranu obnašanja funkcija u NK Zadru. Kao takav izabran je za predsjednika Nogometnog saveza Zadarske županije, predstavnika u skupštini ŠZZŽ a sada i za predsjednika u drugom mandatu !? Uz to obnaša i funkciju potpredsjednika Športske zajednice Grada Zadra.

Došli smo do točke gdje Kalmetin i HDZ-ov sustav interesnog umrežavanja postao bizaran do krajnjih granica poimanja, dosegao potpunu apsurdnost i besmislenost. Danas se eto i trener u KK Zadar bira po načelu političke podobnosti.

Svi znamo da u Lijepoj našoj ne funkcionira pravna država ali ovo što se u događa Zadru , kakav tretman imaju optuženici, optužnice za najteža kaznena djela totalna je krajnost. To nije moguće nigdje drugdje u Hrvatskoj. Ovo je ruganje sa DORH-om, institucijama sistema, pravljenje lakrdije od države i društva.

Idućih dana potegnuti ćemo određene poteze koji ako ništa drugo do kosti ogoliti koja je čija uloga u instaliranju Rena Sinovčića za predsjednika ŠZZŽ, tko je u zadarskom sportu za njega a tko protiv, tko ima kičmu a tko je poslušnik. Što se sada na sve načine pokušava zamagliti.

Sve će postati kristalno jasno da jasnije ne može biti.

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač


01-zahtjev-za-uvid-u-dokumentaciju

zahtjev-kosarkaski-savez0001

zahtjev-kuglacki-savez0001

zahtjev-nogometni-savez0001

zahtjev-odbojkaski-savez0001

 zahtjev-pikado-savez0001zahtjev-ronilicki-savez0001zahtjev-sportska-zajednica-grada-biograda0001zahtjev-sportska-zajednica-grada-zadra0001zahtjev-sportski-centar-visnjik0001zahtjev-sportski-savez-gluhih0001