fbpx

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ – Na križ pribijaju legende, a politiku pozivaju da spase KK Zadar

Gradski vijećnik AM Marko Pupić-Bakrač sinoć, nakon teškog poraza KK Zadar nije mogao zaspati, pa je medijima poslao priopćenje koje prenosimo u cijelosti:


“Nakon posljednjeg priopćenja o KK Zadar u kojem sam iznio genezu problema mislio sam da je sve rečeno, da se više neću oglašavati po toj temi. Međutim događanja i reakcije nakon utakmice sa Jollyem izazvala su kod mene totalnu konsternaciju. Iako je svima poznato da problemi u klubu nisu od jučer, na koji su oni način stvoreni i tko ih je generirao okreće se pila naopako. Na križ se pribijaju legende kluba Ante Matulović i Branko Skroče, a one koji su nas doveli u ovu situaciju Kalmetu i ekipu poziva se da spase klub!?

Ante Matulović i Branko Skroče su dio slavne prošlosti kluba koji su nam donijeli niz nezaboravnih trenutaka. Skroće je dugo godina bio najbolji igrač i strijelac kluba a Matulović je bio najbolji igrač kluba u sezoni 1986/87 kada je KK Zadar igrao Kup europskih prvaka nakon epske pobjede nad Draženovom Cibonom ( u kojoj je svoj obol dao i Matulović ).

Meni je posebno ostala u sjećanju briljantna Antina partija u utakmici sa Žalgirisom predvođenim Arvydasom Sabonisom. Kod rezultata 78:77 sa Žalgiris Ante ide na ulaz vukući nogu (prethodno je dobio nezgodan udarac) Sabonis skače toliko visoko ne samo da pokriva obruč nego i cijelu tablu, a Ante mu podvaljuje polaganje ispod miške i donosi Zadru pobjedu. U Jazinama je zavladao potpuni delirij.

Griješiti je ljudski, nitko nije bezgrješan. Ako su Ante i Branko nešto i pogriješili to su napravili u dobroj vjeri. Zasigurno nisu došli u klub s namjerom da izvlače novac i pljačkaju kao oni koji su ga uništili. Što se mene tiče čim su stupili na dužnost sve njihove greške su im bile unaprijed oproštene jer njihove zasluge su nemjerljive.
Sada bi oni trebali biti dva pedra koji vise zbog tuđih grijeha, trebali bi poslužiti kao žrtvena janjad da se nekažnjeno izvuku oni koji su sve ovo zakuhali, i ne samo ovo.
Zar su za kalvariju NK Zadra krivi oni koji su tamo obnašali dužnosti sportskih direktora i trenera?

Naravno da ne. I u slučaju NK Zadra i KK Zadra svemu je kumovala politika i političari. Zna se koja i zna se koji.

Vrana vrani oči ne kopa. Pošto su predsjednik NO KK Zadar Darko Kasap i direktor Boris Skroće delegirani po političkoj liniji i imaju političku zaštitu njima neće vlas s glave pasti. Isto kao što nije pala direktoru Nasada Lenku Ugriniću zbog afere sa grobnicama, direktoru tržnice Zadar Vlatku Marušiću zbog negativnog nalaza revizije, vatrogascu Željku Šoši zbog niza afera…

Kad se u povijesti dogodilo da oni koji su nešto devastirali i uništili spašavaju uništeno?
Pozivati politiku koja je uništila KK Zadar da ga spasi isto je kao i očekivati od razbojnika da spašava svoje žrtve.

Zar će ljudi koji nemaju veze s materijom i u potpunosti su poslovno nesposobni prebacivati odgovornost i iskaljivati se na legendama kluba. Zaboga Boris Skroće ne zna ni balun voditi, a ne libi se odlučivati, davati ocjene i mišljenja o košarkaškoj tematici.

Do kada? Dok od kluba ne ostane prah i pepeo?

Ne mogu vjerovati što nam se događa.”

Vijećnik u Gradskom vijeću Grada Zadra
Marko Pupić-Bakrač