round image on layout top

NOVA OPTUŽNICA KALMETI Oštetio Ministarstvo za više od 600 tisuća kuna

21. studenoga 2016. by urednik divider image

Na temelju izrađene dokumentacije 8. rujna 2008. izvršeno je plaćanje navedenog računa, čime je okrivljenik Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oštetio za 612.159,40 kuna”, stoji u priopćenju Državnog odvjetništva
Nakon provedene istrage pred Županijskim sudom u Zagrebu USKOK je u ponedjeljak podnio optužnicu protiv Božidara Kalmete zbog počinjenja kaznenog djela zlouporabe položaja i ovlasti.

Priopćenje Državnog odvjetništva prenosimo u cijelosti:

“Optužnicom se okrivljeniku stavlja na teret da je, tijekom 2007. i 2008. godine, u Zagrebu, koristeći se položajem ministra u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture, s odgovornom osobom trgovačkog društva Fimi Media dogovorio produkciju filma “Prometna renesansa Hrvatske”, time da se realizacija navedenog podvede pod izuzećem od postupka javne nabave, znajući da nema potrebe za naručivanje i plaćanje tog filma sredstvima Ministarstva.

Sukladno dogovoru, trgovačko društvo za produkciju filma 21. travnja 2008. Ministarstvu ispostavilo je račun od 612.159,40 kuna, koji račun Ministarstvo nije moglo platiti jer nije raspolagalo nikakvom dokumentacijom iz koje bi proizlazila financijska obveza Ministarstva i osnovanost predmetnog računa.

Potom je okrivljenik s odgovornom osobom društva Fimi Media dogovorio sačinjavanje potrebne dokumentacije za plaćanje ispostavljenog računa, nakon čega je društvo Fimi Media sačinilo ponudu na kojoj se kao datum izrade navodi 15. veljače 2008. i Ugovor o poslovnoj suradnji na području tržišnog komuniciranja u kojem se kao datum zaključivanja navodi 12. ožujka 2008., koji je uime Ministarstva potpisao okrivljenik.

Na temelju tako izrađene dokumentacije 8. rujna 2008. izvršeno je plaćanje navedenog računa, čime je okrivljenik Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture oštetio za 612.159,40 kuna”, stoji u priopćenju.

Izvor: Večernji listGLOBAL LAUNDROMAT Cure...

Milijarde dolara iznesene su iz Rusije u operaciji nazvanoj “Globalna...

read more

PK JADERA Zavšio je...

20.03.2017. zavšio je još jedan tečaj obuke neplivača na bazenu Višnjik....

read more

PUPIĆ BAKRAČ ODGOVARA...

Mogu razumjeti da se Jakov Surać nalazi u stresnoj situaciji te da reagira na...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar