round image on layout top

Petogodišnjak nakon cijepljenja završio u bolnici, majka u šoku: “Neću ga više nikad cijepiti”

23. studenoga 2016. by urednik divider image

ANDREJA PERKOVIĆ MAGAZIN, majka petogodišnjeg djeteta, izašla je pred medije s pričom o tome kako je njezin sin nakon cijepljenja na sat vremena izgubio svijest te zbog nastalih tegoba bio hospitaliziran, piše ŠibenikIN.

Perković Magazin navodi kako nikad više neće cijepiti sina, koji je u bolnici zadržan zbog visoke temperature koju je dobio nakon cijepljenja MRP (morbila, rubeola, parotitis) cjepivom.

“Na hitnoj su ga pokušali probuditi skoro sat vremena. Nakon otprilike pola sata počeo je odgovarati na pitanja, ali nije mogao otvoriti oči. Na pedijatriji su mislili da je zbog temperature riječ o virozi, ali onda su ustanovili da je ipak riječ o bakterijskoj upali pa u ga liječili intravenozno antibioticima. Pet dana bili smo u bolnici”, rekla je.

Neće više nikad cijepiti dijete

“Sina sam zdravoga dovela na cijepljenje, a vratila ga bolesnog”, dodaje, uzrujana jer je nitko nije upozorio o kakvom je cjepivu riječ, niti o mogućim nuspojavama.

U otpusnom pismu petogodišnjeg dječaka piše da je došlo do reakcije na cjepivo, kaže majka koja tvrdi da su je u bolnici uvjeravali u suprotno. Ona navodi da je zbog istih simptoma kao i kod njezinog sina istovremeno u bolnicu bila primljena i jedna jednogodišnja beba, koja je istim cjepivom cijepljena u Australiji.

Neurologinja joj je, kaže Perković Magazin, savjetovala razgovor s imunologom prije sljedećeg cijepljenja sina, no ona je odlučila da dijete više nikad ne dovodi na cijepljenje.

“Ne želim opet proživljavati ovu dramu”, rekla je za ŠibenikIN.

Index.hr/ZDanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr