fbpx

Počinje 7. po redu natjecanje Sv. Krševan Boulder Open 2016

Zadar će ove subote još jednom okupiti najvrsnije sportske penjače koji će za tu prigodu pristići iz različitih djelova Hrvatske.

Razlog je 7. po redu natjecanje „Sv. Krševan Boulder Open 2016.“ koje svake godine privuče 40 do 50 penjača koji u što kraćem vremenu nastoje riješiti ‘boulder ‘ probleme na umjetnoj stijeni.
Za takvo nešto potrebna je izuzetna tjelesna snaga, ali i umijeće pokreta koji naposlijetku daju izuzetne rezultate.

Program natjecanja kreće u 10 sati ujutro. Prva kvalifikacijska grupa s natjecanjem započinje u 10.40 sati. Prolaziti će se 12 kvalifikacijskih smjerova. Finale s pet smjerova zakazano je za popodnevne sate, a početak se očekuje oko 14.30 sati. Za razliku od kvalifikacijskih smjerova, finalni smjerovi penjat će se u izolaciji.

I ovogodišnje smjerove postavljati će Splićanin Frane Čulić, nekadašnji juniorski prvak u Boulderingu, a u osmišljavanju penjačkih ‘boulder’ problema pomoći će mu i nekoliko njegovih splitskih kolega.

Prošlogodišnji šesti po redu „Sv. Krševan Boulder Open“ okupio je četrdesetak natjecatelja iz šest hrvatskih klubova. Princip natjecanja je bio jednostavan, tko popne više smjerova iz što manje pokušaja, dobiva više bodova.

Najvještijim penjačima prošle godine pokazali su se Riječani i Pazinjani, iako su i Splićani postigli zavidne rezultate. Prvo mjesto među ženama odnijela je Lina Stock iz Rijeke (RiRock Climbing), a u muškoj kategoriji prvo mjesto osvojio je Robi Dušić (SPK Hiperaktiv).

„Sv. Krševan Boulder Open 2016.“ organizira Sekcija sportskog penjanja pri PD Paklenica.