round image on layout top

Promet Ryanaira pada za 26 posto – Mihaela Kadija ne želi izdati punomoć na ponuđeni iznos za 2017!

19. studenoga 2016. by urednik divider image

U svezi ugovaranja sezone 2017. s Ryanairom, a iz kojih se da zaključiti da su sredstva za promidžbu osigurana, Zračna luka Zadar objavljuje priopćenje za medije:

Ryanair je početkom rujna 2016. Turističkoj zajednici Zadarske županije i Zračnoj luci Zadar dao ponudu za 20 posto povećanje prometa u sezoni 2017., te mogućnost uvođenja zimskih linija, što su lokalne vlasti i ministar turizma bezrezervno podržali te obećali financijsku potporu. Međutim, suprotno tome, direktorica Turističke zajednice Zadarske županije Mihaela Kadija je takvu ponudu odbila i obavijestila Zračnu luku Zadar, kako još uvijek ne zna točan iznos sredstava kojima raspolaže TZZŽ za promidžbene usluge u 2017. Prema dosadašnjim saznanjima taj iznos je značajno manji i njime se može ugovoriti 26 manji manji promet u odnosu na 2016. godinu.

Posebno ističemo da u ovom projektu oglašavanja na web stranicama Ryanaira, Zračna luka Zadar nastupa kao opunomoćenik TZZŽ koja bi za potpisivanje ugovora trebala ZLZ izdati punomoć na ponuđeni iznos. Međutim, direktorica Mihaela Kadija ne želi izdati punomoć na ponuđeni iznos za 2017., dok joj lokalne vlasti i ministarstvo ne daju ovjerene garancije sa snagom ovršne isprave, što je presedan u dosadašnjoj praksi.

Dakle, ukoliko se hitno ne razriješi ova kompleksna situacija oko izdavanja punomoći izražavamo krajnju zabrinutost i neizvjesnost za budućnost projekta s Ryanairom. U konačnici umjesto 9 novih linija i 20 posto većeg prometa moglo bi se dogoditi smanjenje prometa od 26 posto. Dodatno napominjemo kako Zračna luka Zadar nema nikakvog utjecaja na daljnji tijek ugovaranja linija za 2017., te se ograđujemo od svih štetnih posljedica koje bi proizišle odbijanjem ponude Ryanaira, stoji u priopćenju Zračne luke.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr