round image on layout top

Svjedok Tehničar Škrlec: U helikopteru se osjetio miris benzina

28. studenoga 2016. by urednik divider image

U nastavku suđenja Draženu Slavici, optuženom za kornatsku tragediju svjedočio je tehničar Ivica Škrlec, član posade helikoptera, koji je prevozio vatrogasce iz Šibenika na Kornat. Dobrim dijelom ponovio je iskaz s prošle rasprave.

Na pitanje sudskoga vijeća, jesu li zbog manjka goriva morali žuriti s Kornata u Divulje, Škrlec je rekao kako nije primijetio da se žure, osim što je potvrdio da je bila probušena jedna guma helikoptera. Kako se Draženu Slavici stavlja na teret da je na Kornat uputio nespremne vatrogasce, neobučene za let helikopterom i desantiranje, jedno od pitanja Škrlecu bilo je kako su se ponašali vatrogasci u letjelici, te pri ulasku i izlasku. Koliko sam ja vidio, nitko nije bio nespreman, nitko se nije poskliznuo ili da je bio dezorijentiran u helikopteru. Ponašali su se, recimo, normalno, rekao je Škrlec.

No, jedan detalj Škrlecovom kolegi, a kasnije i njemu samome, bio je neobičan – miris benzina u trupu helikoptera. Kolega je najprije primijetio trag goriva oko čepa na spremniku vatrogasne crpke. kada je pitao vatrogasce, curi li im gorivo, odgovorili su kako je to trag od lijevanja goriva još u Šibeniku. No, kasnije sam, kada su izašli, na tom mjestu sam primijetio mrlju od goriva, posvjedočio je tehničar Škrlec.

Kako je predsjednika sudskog vijeća zanimala potrošnja goriva helikoptera, sati letenja i slično tog 230. kolovoza 2007. jedno od pitanja bilo je – može li helikopter ispuštati kerozin tijekom leta, Škrlec je odgovorio kako ne može.
Škrlec je potvrdio da mjesto na kojem su kasnije pronašli stradale vatrogasce nije ono gdje su ih posljednji put iskrcali. Nije se mogao sjetiti koliko je daleko od njih bila vatra ili plamenčići, kada su ih ostavili na Kornatu.

HRT/ZDanasKako je HDZ-ovac postao...

Danas se u Banskim dvorima, sjedištu vlade Republike Hrvatske, dogodilo nešto...

read more

Pokušao iznuditi...

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 59-godišnajkom, kojeg...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Vijećnik u Županijskoj skupštini Zadarske županije, Marko Pupić-Bakrač,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr