fbpx

U novi kampus zadarskog Sveučilišta postavljena besplatna mala knjižnica

Po uzoru na svjetske projekte poput BookCrossinga na ulazu u novi kampus zadarskog Sveučilišta postavljena je besplatna mala knjižnica .

Projekt je pokrenuo Klub studenata informacijskih znanosti Ex libris dok su se za izgled besplatne knjižnice pobrinule dvije zadarske škole.

Ideja je nastala prije par godina kada su i krenuli ti projekti u svijetu, kako dolazimo iz neprofitnog sektora mi smo se odlučile na suradnju sa drugim institucijama, među njima su bile zadarska Strukovna škola, učenici “Vice Vlatkovića ” izradili su kućicu , a oslikale su je učenice škole primijenjene umjetnosti i dizajna Zadar. – kazala nam je studentica Jelena Šatalić Krstić koja nam je otkrila i kako je plan, ukoliko bude interesa, jednu takvu besplatnu knjižnicu postaviti i ispred zgrade Sveučilišta na rivi.

Projekt je namijenjen prvenstveno studentima i profesorima sveučilišta, ali naravno svi građani mogu uzeti knjige ako im se sviđaju, stvar je vrlo jednostavna , knjiga se može uzeti doma, može se pročitati, zadržati ili se može dati neka druga u zamjenu – kazala je studentica Lucija Žilić.

HRT/ZDanas