fbpx

U Posedarju nema nikakvih ograničenja za upotrebu vode

Zadarski Vodovod poručuje potrošačima u Posedarju da je analizom uzoraka vode uzetih dana 8. , 9. i 10. studenog utvrđeno da je voda sukladna odredbama Pravilnika . Na području Pakoštana, Draga, Vrane i Vrgade međutim vodu za piće treba prokuhati – javljaju putem centra 112.

ANalize vode u Posedarju provedene su sukladno odredbama Pravilnika o parametrima sukladnosti i metodama analize vode za ljudsku potrošnju (NN 125/13). Analize su provedene u laboratorijima Zavoda za javno zdravstvo Zadar i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Dr. Andrija Štampar u Zagrebu. Slijedom navedenog na području Posedarja nema nikakvih ograničenja za upotrebu vode za ljudsku potrošnju – navodi se u obavijesti iz Vodovoda.

Podsjećamo, u dijelu Posedarja opskrba vodom bila je ograničena dok se jedna vodosprema ispirala zbog neprihvatljivog mirisa vode.

Na drugu stranu, putem županijskog centra 112 , biogradski Komunalac javlja stanovnicima mjesta PAKOŠTANE, VRANA, DRAGE i VRGADA da je zbog zamućenosti vode na izvoru, vodu za piće potrebno prokuhati.

 

HRT/ZDanas