fbpx

Zadar svečano obilježilo godinu na izmaku

Nagrada za najbolje europsko turističko odredište 2016-te, rekordan turistički promet, olimpijsko zlato za jedriličarski dvojac Fantela/Marenić – sve je to obilježilo godinu na izmaku u Zadru. Svečano je stoga bilo na sjednici Gradskoga vijeća na kojoj su nagrađeni oni koji su za to zaslužni.

Sport, obrazovanje, kultura, turizam – sve je to zahvaljujući ovogodišnjim laureatima u Zadru bolje nego što je bilo. Zbog zlatnih jedriličara za Zadar je čuo cijeli svijet.

Šime Fantela: Veseli me što nismo nagrađeni samo nas trojica nego i Dado i Edi koji su s nama radili. Bili smo tim, osvoljili zlato i sada priznanje i u našem gradu.

Lavinu je i to potpuno volonterski na društvenim mrežama ove zime pokrenuo mladi trojac. Njihov angažman uvelike je zaslužan što je Zadar postao najbolja europska destinacija.

Loreta Bačić: Nikad nemojte odustat. Uvik recite ja to hoću, ja to mogu i tražite načine kako to postići.

Bio je to i moto Stanislava Antića kojemu je uručena nagrada za životno djelo. Podignuo je zadarski Bagat, od bivše tvornice SAS učinio gospodarsko čudo. Zaslužan je za brojne donacije koje su pomogle i odredile razvoj grada.

Stanislav Antić: Nećeš biti sretan ako si prebogat u sirotinjskom društvu. Ako svi zapnemo a pogotovo mlađi naraštaj, ova zemlja može samo radom i upornošću postati raj na zemlji.

Povećanje investicija, veća zaposlenost obilježile su, rekao je zadarski gradonačelnik proteklu godinu.

Božidar Kalmeta, gradonačelnik Zadra: U ovoj se godini napokon počeo graditi terminal luke Gaženica…72 obitelji dobile su nove stanove…nastavljamo ulagati u projekte kulture…

Jedini je cilj, ističe gradonačelnik, i to će Zadar postići, omogućiti bolji život njegovim građanima.

HRT/ZDanas