fbpx

Zadarska policija sudjelovala je u hvatanju razbojničke bande

Zadarska policija sudjelovala je u hvatanju razbojničke bande koju se sumnjiči za više od 19 kaznenih djela i to osam razbojništava, od kojih su dva u pokušaju, deset neovlaštenih uporaba tuđe pokretne stvari i tešku krađu. Na tri osobe u dobi od 58, 35 i 33 godine kriminalističko istraživanje dovršili su policajci Službe općeg kriminaliteta Sektora kriminalističke policije PU zagrebačke u suradnji s kolegama iz PU šibensko-kninske, PU zadarske i PU koprivničko-križevačke.

Sumnja se da su četiri razbojništva počinili u poslovnicama pošti i to na području PU zadarske 9. kolovoza 2016., PU primorsko-goranske 31. kolovoza 2016., PU zagrebačke 23. rujna 2016. i PU splitsko-dalmatinske 18. listopada 2016. Isto tako sumnja se da su počinili razbojništvo u trgovini na području PU karlovačke 14. lipnja 2016., u mjenjačnici na području PU zagrebačke 20. srpnja 2016., u turističkoj zajednici na području PU istarske 1. rujna 2016. te nad 81-godišnjakom na području PU splitsko-dalmatinske 22. listopada 2016.

Sumnjiči ih se i za deset kaznenih djela krađe automobila, i to uvijek marke fiat uno, s kojim su išli u pljačku.

– Kaznena djela razbojništva i neovlaštene uporabe tuđe pokretne stvari počinjena su na način da su osumnjičeni na području osam policijskih uprava prvotno otuđivali osobne automobile marke fiat uno, nakon čega bi se maskirali potkapama s prorezima za oči, šilt kapama i raznim prikladnim predmetima te uz uporabu automatskih puški ili pištolja počinili razbojništva i otuđili novac. Nakon počinjenih razbojništava udaljili bi se s ranije ukradenim automobilima, koje bi ostavljali na parkiralištima kada bi se udaljili na sigurno, izvijestili su iz zadarske policije.

Tijekom kriminalističkog istraživanja policajci PU šibensko-kninske su temeljem naloga suda pretražili brod u vlasništvu osumnjičenog 58- godišnjaka te su pronašli automatsku pušku, dva pištolja, ključeve za otključavanje vozila marke fiat uno, razne odjevne predmete i predmete za maskiranje koje su osumnjičeni koristili za počinjenje kaznenih djela. Policijski službenici PU zagrebačke pretražili su temeljem naloga suda stanove koje su koristili druga dvojica osumnjičenih te su pronašli metalni sef koji je otuđen u provali na području PU zagrebačke 26. listopada 2016.

Trojac je u pljačkaškim pohodima utržio oko 195.000 kuna.

Zadarski list/ZDanas