fbpx

Završen sedmi „SV. Krševan Boulder open“

Skoro 60 natjecatelja, a isto toliko navijača i simpatizera, te vrhunska navijačka atmosfera koja je trajala tijekom cijelog dana, epilog je ovogodišnjeg sedmog poredu „SV. Krševan Boulder open“.
Mala ‘boulder’ dvorana na Baninama u subotu jednostavno je bila premalena za sve koji su iz bliza željeli vidjeti izuzetne pokrete sportskog penjanja. To je sport koji je ove godine dobio i svoj olimpijski plasman, a spomenimo i to kako Hrvatska od nedavno ima i svjetskog prvaka u ‘boulderingu’ (penjanju na umjetnoj stijeni), Bornu Čujića.
Borna ovog vikenda nije bio u Zadru, no zato su pristigle jake snage iz Splita, Barbara Gilić, državna prvakinja u kategoriji starijih juniora, zatim Frane Gilić, višestruki prvak Hrvatske u brzinskom penjanju, kao i Nikola Kramatić, član hrvatske reprezentacije te višestruki prvak Hrvatske u ‘bouldering’ i težinskom penjanju.
Dodajmo i to kako nikad masovniji „Sv.Krševan“ ove godine je dobio i međunarodni karakter, pa su tako uz Splićane, Šibenčane i Pazinjane u Zadar ovog vikenda pristili i kolege penjači iz Bosne i Hercegovine.
Smjerove, 21 kvalifikacijski i četiri finalna, postavljali su Splićanin Frane Čulić (nekadašnji juniorski prvak u Boulderingu) i njegov kolega Mario Mihanović koji su se potrudili da rješavanje penjačkih problema za natjecatelje nimalo ne bude jednostavno.
Zbog velikog odaziva morala se raditi i redukcija finalnih smjerova, budući da u dvorani, zbog velikog broja natjecatelja i posjetitelja, jednostavno nije bilo mjesta.
-Rezultati su tu. 59 natjecatelja iz RH i BiH pristigli su u subotu u Zadar kako bi sudjelovali na „Sv. Krševan boulder open“ natjecanju. U dvoranu se više nije mogla provući niti igla, pa se nadamo da ćemo slijedeće godine natjecatelje dočekati u većem prostoru. Naša mala ‘boulder’ dvorana je ipak, koliko god nam je draga, dosegla svoj maksimum, kazala je predsjednica Sekcije sportskog penjanja pri PD paklenica Jelena Mijić.

REZULTATI:
ŽENE:
1. Barbara Gilić (SPK Marulianus)
2. Gorana Škare (SPK Zona)
3.Minja Čulić (SPK Marulianus)
MUŠKARCI:
1. Nikola Kramarić (SPK Marulianus)
2. Frane Gilić ( SPK Marulianus)
3. 3. Mikula Bašić (SPK Marulianus)