round image on layout top

KONCEPT POSTAJE STVARNOST BMW X2, jedna od zvijezda pariškog salona automobila, kreće u proizvodnju

5. prosinca 2016. by urednik divider image

Nije tajna da u BMW-u planiraju izbaciti čak pet novih SUV modela do 2019. godine, a od njih bi dva trebala biti potpuno nova. Osvježenja će započeti X3, nastaviti X4 i X5, no prava su novost X7 sa sedam sjedala i X2 koji bi trebao poprilično uvjerljivo poprati koncept pokazan na pariškom salonu automobila u rujnu.

Trebao bi se u gami bavarskog proizvođača nadolazeći X2 smjestiti između modela X1 i X3 kada se, sada je napokon potvrđeno, predstavi sredinom sljedeće godine, a na tržištu pojavi godinu potom, i pritom od X1 preuzeti motorizaciju, a to znači 1,5 i 2,0-litrene benzinske i dizelske turbo motore.

Osim osnovne verzija sDrive18d s pogonom na prednjim kotačima, većina X2 modela koristit će xDrive s pogonom na sva četiri. U svakom slučaju, poručuju iz BMW-a, očekivati treba kombinaciju uživanja i praktičnosti na UKL2 platformi. U odnosu na prikazano u Parizu, X2 bi putem do proizvodnje trebao ‘izgubiti’ 21-inčne naplatke, vjerojatno i stilizirana prednja svjetla i retrovizore, dok bi sve ostalo viđeno trebalo bi i zaživjeti na proizvodnim trakama u Regensburgu.

net.hr/ZDanasBIBINJE Uz prijetnju...

U subotu, oko 23 sata, na Jadranskoj cesti u Bibinjama, više nepoznatih...

read more

Libri u korti: Veronika...

24.8.2017. u 20:30 u dvorištu hotela Almayer, Blagoje Bersa 2 (iza Gospe od...

read more

Koncertom Linde...

U utorak, 22. kolovoza na festivalu Zadar classic open air svirat će mlada...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 Barrus d.o.o. Zadar