fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ “Valjda je svaka Uprava KK Zadra prije odlaska spaljivala dokumentaciju!?”

Zadarski gradski vijećnik Marko Pupić Bakrač (AM) uputio je javnosti priopćenje u kojem najavljuje nastavak istraga koje je osobno započeo. Priopćenje prenosimo u cijelosti:

„Od kada sam politički aktivan kao gradski vijećnik u više navrata sam govorio o organiziranoj kriminalnoj hobotnici u našem gradu.

Najavio sam podizanje optužnica za organizirano zločinačko udruživanje prije nego su one bile podignute (sada tvrdim da će ih biti još). Upozoravao sam na kriminalne radnje u NK Zadru i isisavanju novca iz kluba, kriminalu u medijskoj kući Vox, protuzakonite radnje prilikom nedavne skupštine ŠZZŽ i izbora Rena Sinovčića za predsjednika…

Kod svakog mog istupa napadalo me se da lažem i govorim gluposti. Vremenski odmak, istrage i optužnice pokazali su da sam uvijek govorio istinu i samo istinu. Podatke i dokumentaciju dobivam od mnogobrojnih osoba koje mi se obraćaju u pravilu sa zahtjevom za anonimnost. Prilikom obrade i analize moguće je da poneku kockicu postavim na krivo mjesto ali temeljne postavke onoga što iznosim su neupitne i iza njih 100% stojim.

Nastojim udarati na glavne igrače bez da spominjem i uplićem sitne ribe, one koji su dio mreže kojom je isprepleten cijeli grad. Uostalom lakše je plivati niz struju, tko to može kome zamjeriti. Ljudski je griješiti i nije moje da sudim ali imam itekakvu moralnu odgovornost da progovaram o organiziranom kriminalu koji kao zloćudni tumor izjeda zdravo tkivo našeg grada.

Zato me začuđuje da oni koje uopće nisam spomenuo u svojim obraćanjima polemiziraju sa mnom, optužuju me da govorim gluposti i neistine te mi drže moralne prodike. Onaj tko je šurovao s Renom Sinovčićem dok je uništavao i srozavao NK Zadar zadnji je koji bi se trebao javljati za riječ. Odakle pravo nekome tko je sudjelovao u namještanju nogometnih utakmica i nije završio na dugogodišnjoj robiji samo iz razloga što je provaljena akcija ofsajd (od istog policajca koji je provalio i akciju oko reketarenja Đanija Bunje) da ikoga proziva i moralizira ?

Ne razumijem ni istup Antonija Duce kojeg nikada niti jednom riječju nisam spomenuo u svojim istupima, kao ni njegove tvrtke. Govorio sam o pranju novca kroz KK Zadar što je javna tajna. Nisam Ducu poveziva s nikakvim nezakonitim radnjama niti držim da je investitor u gradnji stanova nužno morao sudjelovati u kriminalu oko pranja novca u KK Zadar. Iako mi je iz njegovih izjava posve nejasno kako je to dogovarao i potpisivao ugovore s Todorom Gečevskim a kao vlasnik je bio upisan njegov otac Božidar da bi se isti stanovi tek nakon 6 godina prebacivali na Todora!?

Ako ništa ovakvi napadi me motiviraju da nastavim sa istragama i iznošenjem dokaza za ono što govorim. Naime Todor Gečevski ima i treći stan u Zadru, u Gortanovim zgradama na Ljepotici. Stan je veličine 68,06 m2 i isto je prethodno bio upisan na Todorovog oca Božidara da bi 2014 godine bio prebačen na Todora. Predmetni stan se nalazi u zgradi pored zgrade u kojoj stan ima Josip Sapunar upisan na rođaka Nikšu Trebotića. Sapunar je opisao modus operandi u malverzacijama oko stanova. Klupko se počelo odmotavati i s vremenom će sve više dokaza izlaziti na vidjelo. Svima onima koji su zbog svoje slabosti ili protivno svojoj volji uvučeni u bilokakve protuzakonite radnje savjetujem da postupe kao Josip Sapunar, kažu istinu.

Što se tiče pranja i izvlačenja novca kroz KK Zadar svakodnevno mi stižu potvrde od bivših igrača i ljudi vezanih za klub da su igrači isplaćivani u nekretninama, dionicama Tankerske plovidbe, ispod stola, građevinskim radovima…Čudi me da u klubu o tome ne znaju ništa , ne posjeduju ugovore i ostalu dokumentaciju.

Valjda je svaka Uprava prije odlaska spaljivala dokumentaciju!?“ – napisao je Pupić Bakrač.