round image on layout top

PLENKOVIĆ U ZADRU O KLAMETI “To nije bio predmet razgovora večeras. Kad dođe vrijeme trebaju razgovarati najprije razina gradskoga i županijskoga odbora”

8. prosinca 2016. by urednik divider image

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković, kasnio je na sastanak u Zadarsku županiju gotovo dva sata. Nakon kratkih izjava medijima zaputio se u Županijski odbor HDZ-a u Medulićevoj, gdje je razgovarao s članovima gotovo dva sata.

Kako je izjavio nakon sastanaka razgovaralo se o ključnim prioritetima lokalnih sredina, te na koji način u tome može pomoći Vlada. Smatram da je Zadar primjer kvalitetnog razvoja u proteklim godinama koji se očituje u smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima tijekom turističke sezone, snažnom ulogom malog i srednjeg poduzetništva, izuzetno kvalitetnom prometnom infrastrukturom – od cestovne, zračne do pomorske. Samtram, da je Zadarska županija odličan razvojni primjer i za druge krajeve Hrvatske, izjavio je Plenković nakon razgovora u Županiji. Hrvatski premijer istaknuo je kako je važan ravnomjeran razvoj zemlje, najavljujući osnivanje uprave za otoke pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i EU fondova.

Nakon sastanka s članovima ŽO HDZ-a Plenković je istaknuo kako zadarski HDZ daje veliki doprinos stranci na nacionalnoj razini rezultatima izbora u 9. izbornoj jedinici, te kako treba zadržati kontinuitet pobjednika i u Gradu i u Županiji. Znači li to da bi Božidar Kalmeta mogao ponovno biti kandidat na lokalnim izborima, predsjednik HDZ-a nije izravno odgovorio. To nije bio predmet razgovora večeras. O tome, tek kad dođe vrijeme trebaju razgovarati najprije razina gradskoga odbora i županijskoga odbora, odgovorio je Plenković. Na novinarski upit je li se razgovaralo o Kalmetinim optužnicama, odgovorio je kako nije, te da su se oko toga u stranci izjasnili.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr