round image on layout top

PLENKOVIĆ U ZADRU O KLAMETI “To nije bio predmet razgovora večeras. Kad dođe vrijeme trebaju razgovarati najprije razina gradskoga i županijskoga odbora”

8. prosinca 2016. by urednik divider image

Predsjednik vlade i HDZ-a Andrej Plenković, kasnio je na sastanak u Zadarsku županiju gotovo dva sata. Nakon kratkih izjava medijima zaputio se u Županijski odbor HDZ-a u Medulićevoj, gdje je razgovarao s članovima gotovo dva sata.

Kako je izjavio nakon sastanaka razgovaralo se o ključnim prioritetima lokalnih sredina, te na koji način u tome može pomoći Vlada. Smatram da je Zadar primjer kvalitetnog razvoja u proteklim godinama koji se očituje u smanjenju stope nezaposlenosti, odličnim rezultatima tijekom turističke sezone, snažnom ulogom malog i srednjeg poduzetništva, izuzetno kvalitetnom prometnom infrastrukturom – od cestovne, zračne do pomorske. Samtram, da je Zadarska županija odličan razvojni primjer i za druge krajeve Hrvatske, izjavio je Plenković nakon razgovora u Županiji. Hrvatski premijer istaknuo je kako je važan ravnomjeran razvoj zemlje, najavljujući osnivanje uprave za otoke pri Ministarstvu regionalnoga razvoja i EU fondova.

Nakon sastanka s članovima ŽO HDZ-a Plenković je istaknuo kako zadarski HDZ daje veliki doprinos stranci na nacionalnoj razini rezultatima izbora u 9. izbornoj jedinici, te kako treba zadržati kontinuitet pobjednika i u Gradu i u Županiji. Znači li to da bi Božidar Kalmeta mogao ponovno biti kandidat na lokalnim izborima, predsjednik HDZ-a nije izravno odgovorio. To nije bio predmet razgovora večeras. O tome, tek kad dođe vrijeme trebaju razgovarati najprije razina gradskoga odbora i županijskoga odbora, odgovorio je Plenković. Na novinarski upit je li se razgovaralo o Kalmetinim optužnicama, odgovorio je kako nije, te da su se oko toga u stranci izjasnili.

HRT/ZDanasGAŽENIČKI CABARET

Upravno vijeće Lučke uprave Zadar dalo je u koncesiju Gaženicu Turcima....

read more

Kiša jučer zaposlila...

U Zadru u posljednja 24 sata palo je oko 39 litara kiše po četvornom metru....

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke o odobrenju koncesije nad lukom Gaženica turskom ponuđaću,...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr