round image on layout top

PRAKTIČNA LISTA Evo koji su se pokloni najviše kupovali za Božić 1948. godine?

5. prosinca 2016. by urednik divider image

Danas već gotovo zaboravljena platnena maramica, čestitke ili ‘pumparice’ godine 1948. bili su najprodavaniji božićni pokloni u njujorškoj kući Macey. Tada su, za razliku od danas, građani svoje najmilije darivali više praktičnim poklonima.
Prema istraživanju američkog magazina Life u njujorškoj robnoj kući Macey naprodavaniji poklon tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana 1948. godine bila je platnena maramica. Riječ je o poklonu koji je te godine prodan u čak 300 tisuća primjeraka.

Drugi predmet po prodaji bilo je pakiranje čestitki, a na trećem su se mjestu našle najlonske čarape. Četvrto mjesto u prodaji zauzela je kemijska olovka, a peto, pak, muške gaće, i to plave.

Među 10 najprodavanijih predmeta nalaze se i muške vunene čarape, pamučna bijela košulja, pidžama na pruge, škotski viski i ogrlica od umjetnih bisera.
Također su se prodavale i gaće, gaćurde, poznatije pod nazivom pumparice, ali i satenske kravate, kutijice za nakit ili album bečkih valcera.

Kupci su se tada najradije opredjeljivali za praktične predmete. Dakle nešto što ima duži vijek trajanja i što će se odmah moći koristiti.
Prema istraživanju koje je provela agencija Deloitte, pokloni koji će se ove godine najviše kupovati u Sjedinjenim Državama su bombonijere i knjige te kozmetika, parfemi i glazbeni CD-i.

Net.hr/ZDanasNIKOLA ŠIMIĆ TONIN...

Književnik Nikola Šimić Tonin poslao je pripopćenje za medije koje...

read more

MUTNE IGRE Po projektu...

Prije nekoliko mjeseci na zemljištu između Supernove i “Braline...

read more

SUDAC KOLAKUŠIĆ Ovo je...

Sudac Trgovačkog suda Mislav Kolakušić za N1 je komentirao svoj mogući...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr