round image on layout top

UNICEF-ov Muzej realnosti prvi put stiže u Zadar

8. prosinca 2016. by urednik divider image

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo

Zadar, 2. prosinca 2016. – Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a zadarski Muzej iluzija na nekoliko dana, od 14. do 18. prosinca, postaje Muzej realnosti. Zadarsko izdanje ovog interaktivnog izložbenog projekta, koji “oživljava” nerijetko potresnu stvarnosti u kojoj žive mnoga djeca u svijetu, uslijedit će dva dana nakon otvaranja zagrebačkog izdanja, a projekt će biti predstavljen i u Ljubljani.

Uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i raznih instalacija UNICEF u Muzeju realnosti predstavlja stvarnost najugroženije djece te svim posjetiteljima pruža realno interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog siromaštva, elementarnih nepogoda, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni osoba, među kojima je veliki broj djece.

Razni interaktivni eksponati ponudit će uvid u svakodnevicu koja je u potpunoj suprotnosti od svijeta iluzija, a fokus će biti na aktualnim temama. U Muzeju realnosti posjetitelji će tako moći osjetiti kako je „izgubiti tlo pod nogama“ uslijed razornog potresa, uz tehnologiju virtualne stvarnosti doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku, „zamijeniti uloge“ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima i prolistati foto-album vjenčanja djevojčica mladenki.

Posjetitelji Muzeja moći će saznati što UNICEF, uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Postav Muzeja realnosti u Zadru može se razgledati u od 14. do 18 prosinca od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan, a preporučena dob za posjetitelje Muzeja je 12+.

Više o Muzeju realnosti i 70 godina UNICEF-a u Hrvatskoj saznajte na www.unicef.hr.

UNICEF je osnovan 11. prosinca 1946. godine s ciljem pružanja pomoći svoj djeci nakon Drugog svjetskog rata. Jedna od prvih pošiljki pomoći stigla je upravo u našu regiju. Od nabavke strojeva za pokretanje prvih mljekara i tvornica penicilina do pomoći u iskorjenjivanju malarije i ulaganja u zdravstvenu skrb, UNICEF je u našoj zemlji pomogao smanjiti smrtnost najmlađe djece ključnim ulaganjima u prehranu, zdravlje i zaštitu djece. S početkom Domovinskog rata, UNICEF je prvi otvorio krizni Ured u Hrvatskoj i prije njezina međunarodnog priznanja. Posljednjih 13 godina zajedno s donatorima, volonterima, poznatim osobama, medijima, tvrtkama, tijelima državne uprave i vodećim stručnjacima radi na poboljšanju života djece u Hrvatskoj i svijetu.MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr