round image on layout top

UNICEF-ov Muzej realnosti prvi put stiže u Zadar

8. prosinca 2016. by urednik divider image

Interaktivni projekt donosi nove poglede na svijet u kojem živimo

Zadar, 2. prosinca 2016. – Povodom 70. godišnjice djelovanja UNICEF-a zadarski Muzej iluzija na nekoliko dana, od 14. do 18. prosinca, postaje Muzej realnosti. Zadarsko izdanje ovog interaktivnog izložbenog projekta, koji “oživljava” nerijetko potresnu stvarnosti u kojoj žive mnoga djeca u svijetu, uslijedit će dva dana nakon otvaranja zagrebačkog izdanja, a projekt će biti predstavljen i u Ljubljani.

Uz pomoć virtualne stvarnosti, holograma, optičkih iluzija i raznih instalacija UNICEF u Muzeju realnosti predstavlja stvarnost najugroženije djece te svim posjetiteljima pruža realno interaktivno iskustvo koje otvara nove poglede na današnji svijet, u kojemu zbog siromaštva, elementarnih nepogoda, prirodnih katastrofa i ratnih zbivanja teško žive milijuni osoba, među kojima je veliki broj djece.

Razni interaktivni eksponati ponudit će uvid u svakodnevicu koja je u potpunoj suprotnosti od svijeta iluzija, a fokus će biti na aktualnim temama. U Muzeju realnosti posjetitelji će tako moći osjetiti kako je „izgubiti tlo pod nogama“ uslijed razornog potresa, uz tehnologiju virtualne stvarnosti doživjeti iskustvo života u izbjegličkom kampu na Bliskom istoku, „zamijeniti uloge“ s djecom koja žive u drugačijim uvjetima i prolistati foto-album vjenčanja djevojčica mladenki.

Posjetitelji Muzeja moći će saznati što UNICEF, uz podršku građana, čini za najranjiviju djecu te se uključiti u program Čuvari djetinjstva i podržati stvaranje boljeg, sigurnijeg i pravednijeg svijeta za djecu.

Postav Muzeja realnosti u Zadru može se razgledati u od 14. do 18 prosinca od 10 do 20 sati. Ulaz je slobodan, a preporučena dob za posjetitelje Muzeja je 12+.

Više o Muzeju realnosti i 70 godina UNICEF-a u Hrvatskoj saznajte na www.unicef.hr.

UNICEF je osnovan 11. prosinca 1946. godine s ciljem pružanja pomoći svoj djeci nakon Drugog svjetskog rata. Jedna od prvih pošiljki pomoći stigla je upravo u našu regiju. Od nabavke strojeva za pokretanje prvih mljekara i tvornica penicilina do pomoći u iskorjenjivanju malarije i ulaganja u zdravstvenu skrb, UNICEF je u našoj zemlji pomogao smanjiti smrtnost najmlađe djece ključnim ulaganjima u prehranu, zdravlje i zaštitu djece. S početkom Domovinskog rata, UNICEF je prvi otvorio krizni Ured u Hrvatskoj i prije njezina međunarodnog priznanja. Posljednjih 13 godina zajedno s donatorima, volonterima, poznatim osobama, medijima, tvrtkama, tijelima državne uprave i vodećim stručnjacima radi na poboljšanju života djece u Hrvatskoj i svijetu.OPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more

PREDSJEDNIK HVIDRA-e...

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr