round image on layout top

VREMENSKA PROGNOZA Do kraja godine stabilno i suho

29. prosinca 2016. by urednik divider image

Od danas će se vrijeme ponovno stabilizirati, ali će biti hladnije nego prošlih dana, sutra još uz buru i tramontanu, često jaku, ponegdje na udare i olujnu. Za vikend ponovno toplije, osobito u gorju i na Jadranu, a u nizinama će temperatura ovisiti o dugotrajnosti magle i niskih oblaka.

Na sjevernom Jadranu danas uglavnom sunčano uz umjerenu, ponegdje jaku pa i olujnu buru, posebice podno Velebita. Pritom će temperatura zraka biti malo niža nego jučer – najviša dnevna predviđa se između 6 i 10 stupnjeva. Sunčano će prevladavati i na srednjem Jadranu, također uz buru. Ona će mjestimice biti jaka s olujnim udarima, a na otvorenome moru bit će sjevernog vjetra. More zbog toga umjereno valovito i valovito, na otvorenome i jače valovito.

Slično i na jugu Jadrana. Dan će obilježiti obilje sunca, ali i bura te niža temperatura nego danas – najviše dnevne vrijednosti predviđaju se od 6 do 10 stupnjeva. Do kraja tjedna i dalje uglavnom stabilno i suho uz prilično hladna jutra – temperatura će biti niža od -5 stupnjeva. Bit će uz to većinom sunčano, no porast će vjerojatnost za maglu, moguće i dugotrajnu, te će o njoj ovisiti koliko će gdje porasti dnevna temperatura.

Na Jadranu idućih dana pretežno sunčano, sutra još ponegdje uz jaku buru s olujnim udarima. U dane vikenda vjetar će oslabjeti i okrenuti na sjeverozapadnjak, potom zapadnjak i jugozapadnjak, pri čemu će temperatura zraka porasti. Prije porasta temperature, porast će i tlak zraka. A sa zatopljenjem će se sniziti, posebice prvih dana u novoj godini, što će navijestiti moguću promjenu vremena oko utorka.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr