fbpx

Zadarska županija isplatit će 400 kuna za svako dijete rođeno na području županije

I u 2017.godini Zadarska županija isplatit će 400 kuna za svako dijete rođeno na području županije između 1. siječnja i 31. prosinca iduće godine. Iznos naknade ostaje isti – 400 kuna po djetetu. Ne zaboravite podnijeti zahtjev !

Ovo će biti četvrta godina da se iz županijskog proračuna na ovaj način pomaže roditelje, rečeno je jutros na kolegiju zadarskoga župana Stipe Zrilića. Zahtjev za dodjelu novčane pomoći treba dostaviti do 15. siječnja. Prošle godine je ova naknada isplaćena za 1200 korisnika.

Uz zahtjev za dodjelu novčane pomoći potrebno je priložiti:

– kopiju rodnog lista za novorođeno dijete

– kopiju osobne iskaznice jednog od roditelja

– naziv banke i broj računa jednog od roditelja.

Rok za dostavu zahtjeva za novčanu pomoć je 15. siječnja 2018. godine.
Četvrti poraz u A-1 ligi košarkaša Zadra
Bolja od njih u susretu 11. kola u zagrebačkom Domu sportova bila je, rezultatom 77:75, Cedevita. Šteta, Cedevita se nudila a Zadar nije znao uzeti ponuđeno te je stigao novi poraz.

Zadrani su vodili praktički cijelu utakmicu, no, ipak nisu uspjeli stići do važnih bodova. Uoči posljednje četvrtine Zadar je imao osam koševa prednosti. Cedevita je smanjivala zaostatak, a ključan koš za preokret i vodstvo 76:75 domaćini su postigli dvije minute prije kraja susreta. Bezidejnost u napadu igrače Zadra na kraju je dovela i do novog poraza.

Kod pobjednika je Ra’Shad James upisao 20 poena i šest skokova dok je Jakov Vladović s 19 ubačaja, četiri skoka i osam asistencija bio prvo ime kod poraženog sastava.

Cedevita se s devet pobjeda i dva poraza izjednačila po broju bodova s vodećim Šibenikom, no zbog bolje koš-razlike Šibenik je ostao prvi. Zadar je šesti sa šest pobjeda i četiri poraza.

HRT/ZDanas