round image on layout top

ZADARSKI TAKSISTI PROSVJEDUJU U Zadru se i dalje vozi po rubu zakona – bez dozvola, bez prijave radnika koji rade i po dvanaest sati dnevno

5. prosinca 2016. by urednik divider image

Zadarski taksisti još su jednom ukazali na loše uvjete rada zbog, kako kažu, nelojalne konkurencije. Traže od gradske vlasti da se taksi dozvole izdaju isključivo prema načelu jedna dozvola za jedan obrt.

Sadašnja praksa izdavanja više dozvola jednom subjektu, smatraju, pogoduje onima koji se ne pridržavaju zakona.

U Zadru se i dalje vozi po rubu zakona – bez dozvola, bez prijave radnika koji rade i po dvanaest sati dnevno – upozorili su još jednom samostalni zadarski taksisti. Stoga je i neugodnih situacija na taksi stajalištima sve više.

Predrag Šimunov, predstavnik samostalnih zadarskih taksista: Imamo taxi vozila, vozače koji imaju taxi tablu na krovu al nemaju ovakvu taxi dozvolu koju je izdao Grad Zadar. Dva puta su takvi vozači zvali policiju da im ja ne dam raditi i policija je meni napisala prekršajnu prijavu narušavanja javnog reda i mira.

Tridesetak samostalnih taksista pokušava opstati uz njih osamdesetak koji se zakona ne drže. Ljeti je takvih, kažu, i dvjesto.

Predrag Šimunov: Netko tko ima pet vozila prijavi osam radnika vozača na 4 sata dnevno, to je automatski varanje države. Takvi vozači rade po 12 sati, neprijavljeni i njihov poslodavac ne plaća nikakve obaveze dok mi moramo plaćat obaveze, a pod takvim uvjetima mi ne možemo ispuniti te obaveze.

Dok se ne uvede pravilo – jedan obrt, jedna dozvola, smatraju, neće se moći stati na kraj onima koji mimoilaze pravila.

Vedran Uranija, pravni povjerenik SSSH: Evidentni su problemi i dalje i nakon najnovije gradske odluke dakle ilegalan rad taxista, rad na crno, neplaćanje prekovremenog rada, neprijavljivanje radnika, to je jedan organizirani kaos.

Takvim se kaosom, smatraju, treba pozabaviti više institucija – i to koordinirano – inspekcijske i carinske službe, državno odvjetništvo, policija te lokalna vlast, kako bi oni koji rade pošteno od svog rada mogli preživjeti.

HRT/ZDanasOPOZICIJA ZBOG GAŽENICE...

Odluka o dodjeli 20-godišnje koncesije za luku Gaženica turskom Global Ports...

read more

RAVNATELJ LUČKE UPRAVE...

Povodomo dodjeljivanja koncesije nad lukom Gaženica, oglasila se i Lučka...

read more

PREDSJEDNIK HVIDRA-e...

U svjetlu najnovijih događanja oko prihvaćanja jedine ponude zakoncesiju u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr