round image on layout top

Započinje ciklus mladih zadarskih glazbenika

5. prosinca 2016. by urednik divider image

Ovu srijedu, 7. prosinca 2016. započinje još jedan ciklus koncerata u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Radi se o ciklusu Più mosso – Mladi zadarski glazbenici. Kroz niz nastupa mladih Zadrana koji se bave klasičnom glazbom, studiraju ili su tek završili studij, ovaj niz koncerata služi kao platforma i kao impuls za razvoj njihovoj koncertnog života.
Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završile su dvije glazbenice koje su svojim aktivnostima ujedno i popunile redove Zadarskog komornog orkestra te postale njegove stalne članice. To su violistica Helena Pilipović i violončelistica Paola Bralić.
One će se udružiti da bi u Svečanoj dvorani Sveučilišta na koncertu s početkom u 20:00 sati uz klavirsku pratnju pijanista Domagoja Guščića predstavile rezultate svog marljivog rada i truda tijekom studenskih dana.
Helena Pilipović nakon završene zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa diplomirala je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Petra Pustičkog.
Jedan semestar studirala je na muzičkoj akademiji u Leipzigu kod profesora Guy Ben-Zionya. Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, a zaposlena je u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.
Paola Bralić srednju je glazbenu školu završila u Zadru, a ove je godine diplomirala violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Lazara. Nedavno je nastupila kao solistica uz Zadarski komorni orkestar.
Uz Domagoja Gušćića, jednog od najaktivnijih hrvatskih korepetitora Helena i Paola u svom će se rodnom Zadru predstaviti s djelima Borisa Papandopula, Samuela Barbera, Rebecce Clarke i Ralpha Vaughana Williamsa.



MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr