round image on layout top

Započinje ciklus mladih zadarskih glazbenika

5. prosinca 2016. by urednik divider image

Ovu srijedu, 7. prosinca 2016. započinje još jedan ciklus koncerata u organizaciji Koncertnog ureda Zadar. Radi se o ciklusu Più mosso – Mladi zadarski glazbenici. Kroz niz nastupa mladih Zadrana koji se bave klasičnom glazbom, studiraju ili su tek završili studij, ovaj niz koncerata služi kao platforma i kao impuls za razvoj njihovoj koncertnog života.
Studij na Muzičkoj akademiji u Zagrebu završile su dvije glazbenice koje su svojim aktivnostima ujedno i popunile redove Zadarskog komornog orkestra te postale njegove stalne članice. To su violistica Helena Pilipović i violončelistica Paola Bralić.
One će se udružiti da bi u Svečanoj dvorani Sveučilišta na koncertu s početkom u 20:00 sati uz klavirsku pratnju pijanista Domagoja Guščića predstavile rezultate svog marljivog rada i truda tijekom studenskih dana.
Helena Pilipović nakon završene zadarske Glazbene škole Blagoje Bersa diplomirala je violu na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Petra Pustičkog.
Jedan semestar studirala je na muzičkoj akademiji u Leipzigu kod profesora Guy Ben-Zionya. Surađuje sa Zagrebačkom filharmonijom i Simfonijskim orkestrom HRT-a, a zaposlena je u Glazbenoj školi Ferdo Livadić u Samoboru.
Paola Bralić srednju je glazbenu školu završila u Zadru, a ove je godine diplomirala violončelo na Muzičkoj akademiji u Zagrebu u klasi profesora Krešimira Lazara. Nedavno je nastupila kao solistica uz Zadarski komorni orkestar.
Uz Domagoja Gušćića, jednog od najaktivnijih hrvatskih korepetitora Helena i Paola u svom će se rodnom Zadru predstaviti s djelima Borisa Papandopula, Samuela Barbera, Rebecce Clarke i Ralpha Vaughana Williamsa.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr