fbpx

ADMIRAL DAVOR DOMAZET LOŠO Nemojte se začuditi ako i u Zadru nikne džamija

Da sam samo gledao televiziju, ne znam bih li uopće večeras došao u Zadar. Te oluja, te mećava, a jedva da smo jednom upalili brisače. Strah i samo strah je ono što prevladava oko nas, kazao je admiral Davor Domazet Lošo u srijedu navečer u Zadru te nastavio:

– Na pomolu je veliki rat. Pitanje je samo hoće li biti bijeli protiv bijelih, odnosno Amerika protiv Rusije, ili bijeli protiv žutih, odnosno protiv Kine, kazao je Lošo.

U Zadar je došao predstaviti knjigu “Hrvatska geopolitička strategija u 21. stoljeću ili Hrvatsko njihalo – Polazišta za hrvatsku strategiju nacionalne sigurnosti”.

– Moja knjiga je stajala na stolu kod predsjednice Kolinde, i ništa. Stajala je i kod Tomislava Karamarka kad je bio potpredsjednik Vlade, ništa. Bila je i kod Andreja Plenkovića kad je HDZ dobio izbore, i kod zagrebačkog gradonačelnika Bandića, opet ništa. Onda sam odlučio da ću je ipak izdati prema principu vox populi. Moja knjiga je pisana jednostavnim modularnim stilom, kao Biblija, kazao je Domazet Lošo, a u publici su, među ostalima, sjedili nadbiskup Želimir Puljić i još nekoliko svećenika s područja zadarske nadbiskupije.

– Što je bilo prije tristo godina? Sad ću vam reći. Bilo je ujedinjenje europske masonske loze, prije sto godina bilo je ukazanje Gospe u Fatimi, bila je Krfska deklaracija, Oktobarska revolucija, harala je gripa španjola. Rat je neminovan, i bit će ga ove godine. Ona će biti annus mirabilis, čudesna godina! A i Stepinac će biti proglašen svecem, u to vas uvjeravam. Rat ne dobiva oružje, nego snaga i moral naroda, kazao je Lošo i naglasio kako Hrvatska ima jednu od sedamnaest najvažnijih geostrateških točaka na svijetu i zato se nalazi na razmeđi raznih interesa.

– Kina, recimo, kontrolira Afriku. I kad smo već kod Kineza, jeste li ikad čuli da je kod nas neki Kinez umro? Niste. Čim jedan ode, zamjene ga druga tri. Nekidan Srbi prijete usred Hrvatske, Pupovac ima pseudovladu usred hrvatske Vlade. Ali nisu Srbi krivi, oni su takvi kakvi jesu, krivi smo mi, kazao je Lošo. U publici su bila i dva ravnatelja zadarskih srednjih škola, Gimnazije Vladimira Nazora Rade Šimičević i Prirodoslovno- grafičke škola Tomislav Grbin, pročelnik Odjela za školstvo Grada Zadra Joso Nekić te šef zadarskog Odjela ginekologije Branko Dukić.

– Sa Tuđmanom su nestali hrvatski nacionalni interes. Rusko pravoslavlje razlikuje se od srpskog, to je svetosavlje. Engleska je naš najveći protivnik. Sve bi oni dali za ovaj dio Jadrana. A tko ovdje nama dolazi? Turci! Nemojte se začuditi ako, nakon Rijeke, i u Zadru nikne džamija, kazao je Lošo na predstavljanju knjige u izdanju Naklade Benedikta u dvorani sjemeništa Zmajević.

U nastavku se osvrnuo na geopolitike susjednih zemalja.

– Bošnjak je isključivo hrvatsko prezime, a Bosna i Hercegovina je hrvatska djedovina i hrvatsko kraljevstvo. Hrvati su četiri puta obranili BiH. Tamo imaju problem jer se stalno prikazuju kao žrtva. Slovenci hoće naš teran i kulen, a iza njih stoji Engleska. Mađari su zapravo Hrvati, njihova najčešća prezimena su Horvat i Kovač, kazao je Lošo i u nastavku spominjao odnose sa Crnom Gorom, Albanijom, Makedonijom… Nakon predavanja u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević Lošine su knjige okupljeni mogli kupiti po cijeni od sto kuna.

Izvor: Zadarski list