fbpx

Branitelji prodali Inu Mađarima, a sada bi da im se poklone i dionice HEP-a

PRODAJOM četvrtine HEP-a, projektom kojeg je HDZ-ova vlada smislila kako bi mogla financirati povratak Ine u državno vlasništvo, žele se okoristiti i ratni veterani.

Ratni veterani 21. godinu nakon što je završio rat, misle da im i dalje pripadaju dionice tvrtki koje vlada kreće privatizirati.

Tražit će da se prijenos dionica vrati kao zakonska obaveza

Josip Klemm, predsjednik Udruge specijalne policije očekuje da će premijer Andrej Plenković prepustiti braniteljima 7 posto HEP-a, za razliku od Zorana Milanovića koji im nije dao dionice kada se privatiziralo Croatia osiguranje.

Štoviše, tražit će da se prijenos dionica u Fond hrvatskih branitelja vrati kao zakonska obaveza, najavio je danas.

Navika je to iz vremena Ive Sanadera kada je Vlada Fondu hrvatskih branitelja poklanjala po 7 posto dionica Hrvatskog telekoma i 7 posto dionica Ine.

Inom zavladali Mađari preko branitelja

Njihova sadašnja pohlepa za HEP-om još je mučnija ako se prisjetimo da su Inom zavladali Mađari upravo zbog veterana, njihov je Fond hrvatskih branitelja prodao Molu 700.000 dionica.

Da se “branitelji” kojim slučajem nisu odazvali na javnu ponudu za kupnju dionica Ine koju je objavio Mol, Hrvatska bi danas bila u znatno boljoj situaciji kao suvlasnik nafte kompanije te bi mogla računati na kontrolu nad kompanijom.

U tom slučaju, Vlada možda ne bi ni morala razmišljati o privatizaciji dijela HEP-a. A “branitelji” bi izgubili priliku dvaput se okoristiti kroz prodaju državnih firmi.

Index.hr/ZDanas