fbpx

Danas potpisivanje ugovora o gradnji podvožnjaka ispod uzletno sletne staze Zadarske zračne luke

U Zemuniku Donjem danas potpisivanje ugovora o gradnji podvožnjaka ispod uzletno sletne staze Zadarske zračne luke. Za izgradnju 444 metra ovog prometnog rješenja izdvojit će se oko 27 milijuna kuna. Rok za izvođenje radova je 18 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.

Državni tajnik za infrastrukturu, Tomislav Mihotić u ime resornog ministra mora, prometa i infrastrukture, Olega Butkovića nazočiti će svečanosti potpisivanja Ugovora za „Projekt izgradnje podvožnjaka na spojnoj dionici između DC422 i ŽC6040, ispod rulne staze Zračne luke Zadar“, koja će se održati 23. siječnja u službenim prostorijama Općine Zemunik Donji, s početkom u 14.00 sati. Svečanosti će nazočiti i pomoćnik ministra Josip Bilaver, ispred Uprave za fondove EU resornoga Ministarstva

Ugovor za projekt izgradnje podvožnjaka potpisati će ispred investitora radova, Hrvatskih cesta d.o.o. direktor, Josip Škorić i predstavnik izvođača radova, ujedno predsjednik Uprave tvrtke Colas Hrvatska d.d., Siniša Košćak.

Predmetni zahvat nužan je radi razdvajanja prometnih tokova zračnog i cestovnog prometa čime će se omogućiti nesmetano prometovanje svakim od navedenih vidova prometa. Duljina zahvata je 444,36 m, a vrijednost radova iznosi cca 27 milijuna kuna ( bez PDV-a). Rok za izvođenje radova bit će 18 mjeseci od datuma uvođenja izvođača u posao.

Potpisivanju Ugovora nazočiti će predstavnici lokalnih vlasti Zadarske županije, župan Stipe Zrilić, gradonačelnik grada Zadra, Božidar Kalmeta i načelnik Općine Zemunik Donji, Ivica Šarić te ravnatelj Županijske uprave za ceste Zadarske županije, Mile Fabijan i direktorica Zračne luke Zadar, Irena Ćosić.

HRT/ZDanas