fbpx

Gripa je stigla i u Zadar

Prema neslužbenim podacima već je više od 500 oboljelih. Vrhunac sezone gripe tek se očekuje – potkraj siječnja .

Unatoč velikom broju oboljelih, protiv gripe se još nije kasno cijepiti. Treću godinu za redom se cijepim radi svog zdravlja, radi svog zdravlja radi svojih ukućana da bi ih zaštitio od eventualne gripe.

Gripa je opasna i ozbiljna bolest. Posebno za kronične bolesnike. S njom nema šale!

Gripa počinje naglo nastupa brzo u roku jedan dva dana. Temperatura je 38 , 39 do 40. Karakteriziraju je bolovi u mišićima i zglobovima, veže te za postelju. Ščepa te – objašnjava dr. medicine, Alan Medić, voditelj Službe za epidemiologiju, ZJZ Zadar.

I mora se preležati, upozoravaju liječnici. Taj savjet, čini se, poslušali su zadarski oboljeli. Na ulicama samo oni koji uspješno odolijevaju gripi. Svatko sa svojim receptom za uspjeh.

Kod nas nema gripe jer smo se cijepili. Izlazim na zrak, što više na zrak i ne bojim se. Ja pored ovakvih stvari ne mogu imati gripu…propolis, cvijetni prah..med.. U bioaktiv stavim cimet, lan crni i bijeli kurkumu med to popijem i nema gripe!!

Iz zadarske Opće bolnice preporučuju da se posjeti bolesnicima svedu samo na nužne. Virus gripe posljednje je što bi trebalo onima kojima je zdravlje već ionako ozbiljno narušeno.

HRT/ZDanas