fbpx

Jučer u zadarskoj županiji čak pet požara

Uz požar kod Vranskog jezera o kojem smo javljali gorjelo je na području Korlata, Šopota, Galovca,i Murvice donje. Požare su gasili vatrogasci Javnih postrojbi iz Benkovca i Zadra

Uz požar na Vranskom jezeru o kojem smo javljali gorjelo je na području Korlata. Požarom je bilo zahvaćeno 16 ha trave i niskog raslinja. U gašenju sudjelovali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Benkovca. Požar je ugašen nakon sat i pol. Raslinje je gorjelo i na području Šopota. Požarom je zahvaćeno 25 ha borovine, smreke, trave i niskog raslinja. Tri su se sata s vatrom borili benkovački vatrogasci – osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Na području Galovca požarom je zahvaćeno 9 ha visokog i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je Javna vatrogasna postrojba Zadar s tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. I na području Murvice Donje gorjelo je 9 ha hrastove šume i trave. Gasili su ga tri zadarska vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen nakon 2 sata.

Evo kako su dojave iz sata u sat stizale u zadarski Centar 112.

1. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 11:20 sati dojavu o požaru raslinja na području Pakoštana, u Parku prirode Vransko jezero. Požarom je zahvaćeno 12 ha trstike i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, JVP Biograd, te DVD Pakoštane i Drage sa ukupno devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 14:30 sati.

2. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 12:05 sati dojavu o požaru raslinja na području Korlat kod Nadina. Požarom je zahvaćeno 16 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Benkovac sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 13:35 sati.

3. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 13:13 sati dojavu o požaru raslinja na području Šopota kod Benkovca. Požarom je zahvaćeno 25 ha borovine, smreke, trave i niskog raslinja.

U gašenju požara sudjelovala je JVP Benkovac sa osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 16:20 sati.

4. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 17:15 sati dojavu o požaru raslinja na području Galovca. Požarom je zahvaćeno 9 ha visokog i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Zadar sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 18:25 sati.

5. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 16:55 sati dojavu o požaru raslinja na području Murvice Donje. Požarom je zahvaćeno 9 ha hrastove šume i trave. U gašenju požara sudjelovala je JVP Zadar sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 18:45 sati.

HRT/ZDanas