round image on layout top

Jučer u zadarskoj županiji čak pet požara

27. siječnja 2017. by urednik divider image

Uz požar kod Vranskog jezera o kojem smo javljali gorjelo je na području Korlata, Šopota, Galovca,i Murvice donje. Požare su gasili vatrogasci Javnih postrojbi iz Benkovca i Zadra

Uz požar na Vranskom jezeru o kojem smo javljali gorjelo je na području Korlata. Požarom je bilo zahvaćeno 16 ha trave i niskog raslinja. U gašenju sudjelovali su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Benkovca. Požar je ugašen nakon sat i pol. Raslinje je gorjelo i na području Šopota. Požarom je zahvaćeno 25 ha borovine, smreke, trave i niskog raslinja. Tri su se sata s vatrom borili benkovački vatrogasci – osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila.

Na području Galovca požarom je zahvaćeno 9 ha visokog i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je Javna vatrogasna postrojba Zadar s tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. I na području Murvice Donje gorjelo je 9 ha hrastove šume i trave. Gasili su ga tri zadarska vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen nakon 2 sata.

Evo kako su dojave iz sata u sat stizale u zadarski Centar 112.

1. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 11:20 sati dojavu o požaru raslinja na području Pakoštana, u Parku prirode Vransko jezero. Požarom je zahvaćeno 12 ha trstike i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovao je jedan protupožarni zrakoplov Canadair, JVP Biograd, te DVD Pakoštane i Drage sa ukupno devet vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 14:30 sati.

2. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 12:05 sati dojavu o požaru raslinja na području Korlat kod Nadina. Požarom je zahvaćeno 16 ha trave i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Benkovac sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 13:35 sati.

3. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 13:13 sati dojavu o požaru raslinja na području Šopota kod Benkovca. Požarom je zahvaćeno 25 ha borovine, smreke, trave i niskog raslinja.

U gašenju požara sudjelovala je JVP Benkovac sa osam vatrogasaca i četiri vatrogasna vozila. Požar je ugašen u 16:20 sati.

4. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 17:15 sati dojavu o požaru raslinja na području Galovca. Požarom je zahvaćeno 9 ha visokog i niskog raslinja. U gašenju požara sudjelovala je JVP Zadar sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 18:25 sati.

5. ŽC 112 Zadar zaprimio je 26. siječnja u 16:55 sati dojavu o požaru raslinja na području Murvice Donje. Požarom je zahvaćeno 9 ha hrastove šume i trave. U gašenju požara sudjelovala je JVP Zadar sa tri vatrogasca i jednim vatrogasnim vozilom. Požar je ugašen u 18:45 sati.

HRT/ZDanasMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr