fbpx

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Zašto se ruši rotor na Ravnicama?

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, u priopćenju za javnost naglašava kako se u Zadru troši novac na gradnju nečega što se za nekoliko godina ruši, konkretno – rotor na Ravnicama. Priopćenje prenosimo u cjelosti.


Po ustaljenom običaju kako ulazimo u izbornu godinu i predizbornu kampanju krenulo se intenzivnije u infrastrukturne radove. Započelo je sa atletskom stazom na Višnjiku na čiju obnovu će se utrošiti 3,5 milijuna kuna a idejnim planom čiji je autor kineziolog Denis Karlović predviđa se njezino rušenje u dogledno vrijeme i izgradnja nogometnog stadiona na tom mjestu !? Nova atletska staza trebala bi niknuti na Barutani.

Najnovija nebuloza je da će se rušiti rotor na Ravnicama i raditi cesta sa semaforiziranim raskrižjem u dužini od 4,2 za cca 40 milijuna kuna sa PDV-om. Spomenuti rotor pušten je u promet 2009 godine, koštao je 1,5 milijuna kuna.

Zašto pobogu ulažemo tolike novce i gradimo nešto što za nekoliko godina rušimo da bismo napravili nešto drugo !?

Dvorana Višnjik prema najavama trebala je koštati 140 milijuna kuna, bazen 70 milijuna kuna a energana 13 milijuna kuna. Na kraju nas je prema izvješću revizije cijeli posao oko ŠC Višnjik koštao 483,2 milijuna kuna!? Više nego duplo skuplje.

Cijena brze ceste Gaženica-Zadar čvor 2 skočila sa 190 milijuna kuna (procjena troškova gradnje tadašnjeg državnog tajnika Zdravka Livakovića ) na preko 600 milijuna kuna.

Moglo bi se tako u nedogled nabrajati.

Iako je ulaganje u infrastrukturu neophodno ono mora biti racionalno a ne da se novac troši i razbacuje pa se gradi što treba i ne treba po višestruko višim cijenama od tržišnih. Sve samo kako bi se građenjem izvlačio proračunski novac i namirivali nezasitni apetiti političko-interesne grupacije kojom je premrežen grad a te građevine mogle koristiti u marketinške svrhe, dobivanje izbora i opstanka na vlasti pod svaku cijenu.

Zbog toga imamo deficit proračuna preko 80 milijuna kuna.

Zbog toga nemamo za besplatne udžbenike osnovnoškolcima( cca 3 milijuna kuna).

Zbog toga su nam vrtići najskuplji u državi.

Zbog toga majke imaju mizerne porodiljne naknade.

Zbog toga nam je uveden prirez.

Zbog toga su izdvajanja za socijalnu skrb i zdravstvo u gradu Zadru kontinuirano smanjivana sa 25 637 900 kuna u proračunu za 2012 godinu do 17 501 900 kuna u proračunu za 2017 godinu.

Sramotno je to.

Vijećnik u gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-Bakrač