round image on layout top

MARKO PUPIĆ BAKRAČ Zašto se ruši rotor na Ravnicama?

20. siječnja 2017. by urednik divider image

Gradski vijećnik Akcije mladih, Marko Pupić Bakrač, u priopćenju za javnost naglašava kako se u Zadru troši novac na gradnju nečega što se za nekoliko godina ruši, konkretno – rotor na Ravnicama. Priopćenje prenosimo u cjelosti.


Po ustaljenom običaju kako ulazimo u izbornu godinu i predizbornu kampanju krenulo se intenzivnije u infrastrukturne radove. Započelo je sa atletskom stazom na Višnjiku na čiju obnovu će se utrošiti 3,5 milijuna kuna a idejnim planom čiji je autor kineziolog Denis Karlović predviđa se njezino rušenje u dogledno vrijeme i izgradnja nogometnog stadiona na tom mjestu !? Nova atletska staza trebala bi niknuti na Barutani.

Najnovija nebuloza je da će se rušiti rotor na Ravnicama i raditi cesta sa semaforiziranim raskrižjem u dužini od 4,2 za cca 40 milijuna kuna sa PDV-om. Spomenuti rotor pušten je u promet 2009 godine, koštao je 1,5 milijuna kuna.

Zašto pobogu ulažemo tolike novce i gradimo nešto što za nekoliko godina rušimo da bismo napravili nešto drugo !?

Dvorana Višnjik prema najavama trebala je koštati 140 milijuna kuna, bazen 70 milijuna kuna a energana 13 milijuna kuna. Na kraju nas je prema izvješću revizije cijeli posao oko ŠC Višnjik koštao 483,2 milijuna kuna!? Više nego duplo skuplje.

Cijena brze ceste Gaženica-Zadar čvor 2 skočila sa 190 milijuna kuna (procjena troškova gradnje tadašnjeg državnog tajnika Zdravka Livakovića ) na preko 600 milijuna kuna.

Moglo bi se tako u nedogled nabrajati.

Iako je ulaganje u infrastrukturu neophodno ono mora biti racionalno a ne da se novac troši i razbacuje pa se gradi što treba i ne treba po višestruko višim cijenama od tržišnih. Sve samo kako bi se građenjem izvlačio proračunski novac i namirivali nezasitni apetiti političko-interesne grupacije kojom je premrežen grad a te građevine mogle koristiti u marketinške svrhe, dobivanje izbora i opstanka na vlasti pod svaku cijenu.

Zbog toga imamo deficit proračuna preko 80 milijuna kuna.

Zbog toga nemamo za besplatne udžbenike osnovnoškolcima( cca 3 milijuna kuna).

Zbog toga su nam vrtići najskuplji u državi.

Zbog toga majke imaju mizerne porodiljne naknade.

Zbog toga nam je uveden prirez.

Zbog toga su izdvajanja za socijalnu skrb i zdravstvo u gradu Zadru kontinuirano smanjivana sa 25 637 900 kuna u proračunu za 2012 godinu do 17 501 900 kuna u proračunu za 2017 godinu.

Sramotno je to.

Vijećnik u gradskom vijeću Grada Zadra

Marko Pupić-BakračMARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr