fbpx

Nakon kamiona smrti, ISIS-ovci imaju novu zastrašujuću taktiku

TERORISTI ISIS-a imaju novo oružje, a to je vatra. U najnovijem broju svog časopisa u kom pozivaju na borbu protiv “križara” i u kom opisuju taktike borbe, pozvali su sve koji im se žele pridružiti u borbi da to učine vatrom.

Za razliku od dosadašnjih napada, za koje je bilo potrebno dosta oružja ili otimanje kamiona kao što je slučaj bio u Berlinu, ovdje je način napada u potpunosti pojednostavljen što predstavlja još veću opasnost.

Za njih su svi ostali samo ‘odvratni križari’

“Ovo je brza opcija za bilo koga tko se želi pridružiti pravednoj borbi terora.”, stoji u novom broju časopisa Rumiyah koji poziva na borbu vatrom.

U časopisu opisuju kako bilo tko može dovesti cijelu naciju u stanje straha uz jako malo materijala koji su im potrebni za napad. U dugačkom tekstu čiji je naslov “Napadi vatrom” najprije su odali počast svojoj “braći koje su tekstovi u časopisu nadahnuli za napade kamionom na pješake”. Potom u strašnom tekstu nastavljaju opisivati nove metode kako ubijati nevine osobe.

U tekstu pišu o tome kako je podmetanje požara kroz povijest imalo važnu ulogu u modernom načinu ratovanja kao i u gerilskoj borbi ali i u terorističkim napadima. Preuzeli su si i zasluge za napad vatrom u Rusiji, u gradu Losino – Petrovsky gdje je spaljena tvornica namještaja i tvornica kemikalija pokraj nje.

Džihadisti s ponosom pišu o onome što nazivaju svojim uspjesima i raduju se donošenju još terora na svijet, posebno onima koji su, kako oni to kažu ‘prljavi križari’.

Njihov cilj je uništiti vlasti, uništiti imovinu, uništiti živote što većeg broja ljudi u promoviranju sebe i svoje države, svojih ciljeva.

“Naučili smo odvratne križare lekciju o tome kako destruktivan može biti tako jednostavan napad. podmetnuli smo vatru u prizemlju, a ona se raširila i gorjela još tri dana. Time smo izazvali velike financijske gubitke ruskim križarima”, pišu džihadisti.

Vatrom do vatre

U tekstu koji je poprilično dugačak se objašnjava kako se podmeće požar, kako se širi i kako doći do potrepština za podmetanje požara. Svojim sljedbenicima džihadisti savjetuju benzinske postaje za uzimanje goriva jer tamo neće biti sumnjivi.

U strašnom tekstu govore kako žele križare vatrom poslati do vatre pakla, a primarnim ciljem nazivaju uništenje križarske imovine.

Opisani su i načini na koje se može preuzeti i odgovornost za napad, valjda kako sama Islamska država ne bi naknadno morala preuzimati odgovornost. Savjetuju pisanje poruke bojom ili markerom blizu mjesta napada kako bi se znalo tko je odgovoran. Druga je opcija preuzeti odgovornost na komadu papira koji trebaju vezati za ciglu i ubaciti je kroz neki prozor blizu mjesta napada.

Zaključak teksta govori kako će Allah nagraditi i one koji naprave štetu nevjernicima, iako ih nisu ubili, jer ni jedno dobro djelo ne prolazi bez nagrade.

Meta napada

Kao da sve ovo nije dovoljno, odabrali su i metu. Pozivaju na napad uz fotografiju baptističke crkve u Dallasu. Svećenik Robert Jeffries iz te crkve je govorio razne stvari o katoličanstvu i homoseksualnosti, ali ono što je džihadiste zasmetalo je to što je proglasio islam zlom religijom koja promovira pedofiliju.

Pozivaju na uništenje popularnog mjesta na kojem se skupljaju “nevjernici”, i to na uništenje vatrom, uz fotografiju njujroških vatrogasaca koji gase zgradu u plamenu.

Index.hr/ZDanas