round image on layout top

OTAC IZ PAKLA Zadarski “Fritzl” optužen za tri kaznena djela

27. siječnja 2017. by urednik divider image

Pet mjeseci od početka istrage, tužiteljstvo je podignulo optužnicu protiv zadarskog ‘Fritzla’ koji je godinama zlostavljao vlastitu obitelj i silovao najstariju kćer koja mu je još maloljetna rodila dijete. Pedesetogodišnji Zadranin optužen je za za tri kaznena djela protiv spolne slobode – spolni odnos s djetetom mlađim od 15 godina, spolni odnos s djetetom starijim od 15 godina, kazneno djelo silovanja na štetu supruge, te mu prijeti dugotrajna zatvorska kazna. Zatraženo je i produljenje pritvora u kojem se nalazi od kraja srpnja prošle godine nakon što ga je jedna od kćeri odlučila prijaviti policiji.

O monstruoznom ponašanju svog oca prema vlastitoj obitelji najprije se povjerila svome dečku koji ju je ohrabrio da podnese prijavu protiv oca i tako zaustavi višegodišnje fizičko i psihičko kojem su ona i njena obitelj bili izloženi. Županijsko državno odvjetništvo u Zadru (ŽDO) cijelu je istragu proglasilo tajnom, što znači da se za svaki detalj iznesen o okolnostima počinjenja ovog gnusnog zločina podleže kaznenoj odgovornosti.

Zadarski slučaj Fritzl godinama se odigravao u jednom velikom gradskom stambenom naselju. Djeca zadarskog nasilnika svakodnevno su dobijala batine i trpjela omalovažavanje i vrijeđanje. Susjedi su oduvijek sumnjičavo gledali na odnos oca i najstarije kćeri, od koje se nije odvajao, no reagirali su samo zbog buke koja se često čula iza vrata njihovog doma. Policija je protiv oca u više navrata podnosila prijave zbog narušavanje javnog reda i mira i obiteljskog nasilja, no unatoč tome, pravi razmjeri zločina policiji ostali neotkriveni sve dok se kćer nije odlučila otkriti mračnu tajnu koju je njezina višečlana obitelj godinama skrivala iza zidova stana. U zadarskom Centru za socijalnu skrb izjavili su kako policija nije podnosila kaznene nego prekršajne prijave, i to jednom, 2011. godine. Tada je prijavljeno obiteljsko nasilje između dvije odrasle osobe, bez nazočnosti maloljetnih osoba. Centar je porazgovarao s protagonistima nakon policijske prijave, no oni su negirali da se ikakav sukob između njih dogodio, osporavali su policijske navode, a policija nakon toga više nije slala prijave za obiteljsko nasilje.

Zadrane je sličan monstruozan zločin potresao 2011. godine kada je otkriveno da je 72-godišnjak iz zadarske okolice seksualno zlostavljao mentalno oboljelu kćer punih 30 godina. Prijavila ga je druga kći koja je došla u posjet i vidjela kako otac neprimjereno dira njezinu sestru. Zbog rodoskvrnuća i spolnog odnošaja s nemoćnom osobom osuđen je na Općinskom sudu u Zadru na pet godina zatvora. Proglašen je krivim što je od 1992. godine do 9. svibnja 2011. kao otac oštećenice koristio duševnu zaostalost svoje kćeri i silovao je. Sve do sredine devedesetih godina prošlog stoljeća sa svojom obitelji, tri kćerke i suprugom, živio je u Njemačkoj, gdje je godinama radio.

Slobodna Dalmacija/ZDanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr