round image on layout top

Podignute kaznene prijave protiv Zvonimira Nižića Grofa, Ante Jerolimova, Lenka Celenta, Branka Kolege i Mire Barešić

14. siječnja 2017. by urednik divider image

Policijski službenici Odjela gospodarskog kriminaliteta Policijske uprave zadarske dovršili su kriminalističko istraživanje nad više osoba koje se sumnjiči za više kaznenih djela zlouporabe položaja i ovlasti i krivotvorenja službene ili poslovne isprave počinjenih u proteklih deset godina, stoji u policijskom priopćenju u kojemu se ne navodi da je riječ o radnjama počinjenim u Općini Preko, piše portal Zadarski.hr

Provedenim kriminalističkim istraživanjem 48-godišnjaka, nekadašnjeg načelnika Antu Jerolimova, sumnjiči se da je kao čelnik tijela lokalne samouprave inicirao pokretanje postupka za uvjetovanu prodaju općinskog zemljišta na otoku Ugljanu za izgradnju tržnice i ribarnice, kao i pokretanje postupka raspisivanja natječaja za dobivanje koncesije na pomorskom dobru.

Nakon što je zemljište na natječaju kupilo trgovačko društvo u vlasništvu 63-godišnjeg Zvonimira Nižića Grofa koje je na navedenom zemljištu, izgradilo objekt suprotno tekstu natječaja.

Branka Kolegu (56) se sumnjiči da je u svojstvu odgovorne osobe općinskog komunalnog društva, od županije tražio i dobio koncesiju na trajektnom pristaništu te je istu bez osnove prepustio privatnom društvu čiji je osnivač i odgovorna osoba bio 61-godišnjak. Prethodno je lokalna samouprava financirala projekte i elaborate potrebne za realizaciju koncesije, a nakon prenošenja koncesije, Lenko Celent (61) je izvršio prijenos vlasništva društva na članove obitelji 48 i 56-godišnjaka, nakon čega su njih dvojica svojim sredstvima financirali izgradnju objekata na koncesioniranom prostoru.

56-godišnjaka i 45-godišnju Miru Barešić se sumnjiči i da su namjenska sredstva općinskog trgovačkog društva koristili suprotno njihovoj namjeni.

Materijalna šteta počinjena ovim kaznenim djelima je milijunska, a protiv svih nadležnom Državnom odvjetništvu podnose se kaznene prijave zbog zlouporabe položaja i ovlasti, a protiv 48 i 56-godišnjaka te 45-godišnjakinje zbog krivotvorenja službenih isprava.

Izvor: Zadarski.hrMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr