round image on layout top

Umrla Lidija Zečević, majka lavica za koju smo svi navijali

17. siječnja 2017. by urednik divider image

Ili ćete liječiti rak ili ćete roditi? – Rodit ću! – odlučila je tako, bez imalo dvojbe, prije dvije godine Lidija Zečević, rodom iz Lišana Ostrovičkih, tada 28-godišnja mlada majka, koja je odlučila prekinuti kemoterapiju kako bi donijela na svijet sinčića Antonija.

Nažalost, Lidija je u ponedjeljak ujutro preminula, ali je njezino dijete živo i zdravo. Tužnu vijest potvrdio nam je kratkom porukom član uže obitelji, koji shrvan boli nije mogao razgovarati s novinarima.

Idila obitelji Zečević prekinuta je kada se saznalo za Lidijinu tešku bolest. Prije tri godine dijagnosticiran joj je rak, kako su liječnici kazali onaj najgori, progresivni HR2 pozitivan, nehormonski karcinom dojke.

Nakon što je RTL televizija tada emitirala prilog o hrabroj majci, priča je objavljena i na njihovim web stranicama, gdje je Lidija opisala svoju borbu za život i javno zatražila pomoć.

– Ja sam napravila ultrazvuk koji je pokazao neku tvorbu veliku tri centimetra. Dok sam došla do termina u Zadru u 7. mjesecu, on je već narastao četiri centimetra. Bio je velik sedam centimetara – kazivala je tada Lidija.

I dok su njezine prijateljice ispijale kave, radovale se izlascima, ona je obilazila liječnike. U zadnje tri godine prošla je 10 ciklusa kemoterapija, 25 zračenja i 13 imunoterapija. I taman kad je trebala primiti onu zadnju, saznala je da je trudna. Liječnici su se digli na noge.

– Svi onkolozi su tražili abortus. Ne mogu reći da sam bila tužna što se bolest vratila već sretna zbog toga što mi Bog daje. On je Božje čudo – kazala je tada novinarima.

I čudo se rodilo. Maleni Antonio danas je potpuno zdrav i veseo dječak. I on i njegova hrabra majka lavica dokazali su nemoguće. No, samo dva mjeseca nakon poroda, crne slutnje liječnika su se obistinile – karcinom je metastazirao na drugu dojku i pluća.

– Nije mi niti u jednom trenutku bilo žao žrtvovati svoj život za svoje dijete – rekla je tada Lidija.

Ovoga ponedjeljka izgubila je borbu za svoj život, ali je dobila bitku za svoje dijete. I na taj način pobijedila i – samu smrt.

Ostat će svima u sjećanju kao Lidija – majka lavica.

SD/ZDanasMARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr