round image on layout top

Do kraja tjedna otvaranje rotora kod Čistoće

7. veljače 2017. by urednik divider image

Loše vrijeme omelo je završetak radova na rotoru kod Čistoće. Ipak, ako vrijeme idućih dana bude naklonjeno, rotor bi u funkciju mogao biti pušten do kraja ovoga tjedna, najavio nam je pročelnik Darko Kasap.

Kiša je ponešto usporila radove, no promet novim rotorom trebao bi uskoro zaživjeti, kaže Darko Kasap, pročelnik za prostorno uređenje i graditeljstvo Grada Zadra.

Ja očekujem da će do kraja ovoga tjedna ako nas kiša ne onemogući u nanošenju završnoga sloja asfalta i ocrtavanju same horizontalne signalizacije i postavljanju vertikalne, trebalo bi do kraja ovoga tjedna biti u potpunosti gotova i stavljena u funkciju.

Rotorom će se nastojati riješiti još čitav niz prometnih problema

Očekuje se početak rekonstrukcije Bulevarom odnosno ulice Ante Starčevića. Hrvatske ceste bi trebale praktički početi s rekonstrukcijom te važne žile kucavice Grada Zadra, Liburnskom obalom, Kralja Tomislava, do starog autobusnog kolodvora, a paralelno s tim onda bi Grad Zadar krenuo u rekonstrukciju i Tuđmanove ulice u novu modernu četverotračnu cestu.

Ovih je dana raspisan i natječaj za spajanje ulica Benka Benkovića i ulice Put Nina.

Radovi će početi kroz nekih mjesec, mjesec i pol dana, i to će biti nova i značajna prometnica koja će praktički rasteretiti jednim velikim dijelom Tuđmanovu ulicu, paralelno s njom znamo da ide ulica Hrvoja Ćustića, Domovinskog rata, Benka Benkovića koja će biti spojena i na samu ulicu Put Nina. – kaže pročelnik Kasap.

Slijedi i uklanjanje crne točke na raskrižju Strossmajerove i Mažuranićeve kod Marine:

Gdje bi trebalo tijekom ove godine čim se prihvati taj projekt od strane MUP-a, ići i rekonstrukcija i tog raskrižja vjerojatno poslije ljetne sezone.

Sve to vodi inteligentnom trasportnom sustavu Grada Zadra koji bi trebao unaprijediti odvijanje gradskog prometa zimi, i što je još važnije ljeti, tijekom turističke špice.

HRT/ZDanasMARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more

MARKO PUPIĆ-BAKRAČ...

Povodom odluke ministra Olega Butkovića o koncesiji nad lukom Gaženica,...

read more

Svi će oni zaraditi...

Isti ljudi koji su stvarali zakon su izabrali američki Alix Partners za...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr