fbpx

IZ ZADARSKE ŽUPANIJE TVRDE Županija je prošle godine stabilno financijski poslovala

Iako je izmjena poreznih propisa županijama oduzela dio prihoda, Zadarska županija prošle je godine stabilno financijski poslovala, istaknuo je na današnjem kolegiju zadarski župan Stipe Zrilić. Stabilno je i zadarsko gospodarstvo koje bilježi ukupan rast prihoda i porast broja zaposlenih.

Županija je i prošle godine nastavila raditi na povlačenju novca iz europskih fondova, a od značajnijih projekata župan je istaknuo potpisivanje ugovora za dovršetak Centra za gospodarenje otpadom.

I ono što je najbitnije, znači u širem smislu što se ne odnosi samo na rad županijske samouprave , nego na stanje gospodarstva na području naše županije i u tom smislu imamo stabilno stanje, imamo dobre pokazatelje našeg gospodarstva , rast ukupnih prihoda, porast broja zaposlenih i manji broj nezaposlenih.

Oporavak gospodarstva potvrđuje i podatak o značajnom rastu zahtjeva za građevinskim dozvolama. Željko Letinić , pročelnik Upravnog odjela za provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje:

Dakle prošle godine smo zaprimili 848 zahtjeva. U odnosu na prethodne godine kada je bilo od 350-tak 2014., pa oko 550 2015. godine, vidljiv je veći broj zahtjeva.

Broj zahtjeva približio se tako predkriznom razdoblju kada su u županiji zaprimali oko 900 zahtjeva godišnje.

HRT/ZDanas