fbpx

Marjana Botić poziva sugrađane na prosvjed solidarnosti ispred Interšpara

Poznata zadarska aktivistkinja za ljudska prava i županijska vijećnica Akcije mladih, Marjana Šešelja Botić, razočarana nepravdom sustava prema djelatnici otpuštenoj zbog dvije fete pršuta, poziva sugrađane na prosvjed solidarnosti u subotu 11. veljače od 9 d0 12 sati ispred Interšpara

– Od Interšpara se očekuje da se ispriča za neadekvatne radne uvjete našoj sugrađanki, popravi opće uvjete rada u skladu sa praksom u njihovim centrima vani, te da preuzme na sebe plaćanje sudskih troškova. Šetat ćemo po zebri ispred centra svake subote od 9 do 12 dok se ne ispuni zahtjev, a sugrađanima prepuštamo izbor hoće li i dalje kupovati u centru koji na takav način tretira svoje djelatnike, za eZadar je rekla Marijana.

– DM-u odmah upućujem veliku ispriku što ću/ćemo zasmetati i njihovim kupcima jer oni svoje radnice i radnike adekvatno tretiraju i plaćaju – pa se nadam da će razumijeti da je ovo i prosvjed protiv loše konkurencije koja potplaćivanjem i zlorabljenjem radnika naspram njih može postizati manje cjene.

Ovo me doista ljudski potreslo te pritišće i reakcija je jednostavno takva; nadam se da će ljudi bez obzira na status, političko opredjeljenje i bilo što prepoznati u ovome samo ono što je ljudko solidariziranje i prosvjed protiv lošeg sustava sa ciljem da ga zajedno popravimo, kazala je Botić.

Prenosimo njezin poziv:

Long story short: OVO JE POZIV NA PROSVJED SOLIDARNOSTI PREMA NAŠIM SUGRAĐANKAMA I SUGRAĐANIMA KOJI RADE U TRGOVAČKIM LANCIMA. Prije tri miseca trgovačko poduzeće Interspar je odbilo nagodbu znajući da će naše “sudstvo” presuditi da je davanje izvanrednog otkaza radi dvije fete pršuta radnici opravdano! Molim SVE ljude dobre volje (ovdje me politički kontekst uopće ne zanima jer se radi o nepravdi sustava ) da mi se pridruže u subotu, 11. veljače 2017. u šetnji ispred Interspara u Zadru od 9 do 12 sati; da pokažemo da se ne slažemo sa ropskim odnosom prema radnicama i radnicima bar u onoj mjeri koliko nam građanska i ljudska savjest nalaže da pokažemo otpor. (Molim vas podjelite poziv ukoliko možete i dođite ispred Interspara u subotu – što se mene tiče ja ću šetati pa makar i sama…

ZDdanas