fbpx

MLADI HRVAT OBJASNIO ZAŠTO JE POBJEGAO IZ DOMOVINE Nisam uhljeb, guzonjin sin ili politički krpelj! Uvijek sam se pitao jesam li zaostao, nesposoban, totalni idiot!, a onda sam došao u Irsku!

Boris V., mladić koji je otišao živjeti i raditi u Irsku, u jednoj od Facebook grupa koje okupljaju hrvatske iseljenike u ovu zemlju napisao je tekst koji se, sudeći prema broju ‘lajkova’, svidio mnogima, piše CroExpress.

‘Ako niste uhljeb, guzonjin sin ili politički krpelj neke od naših vodećih stranaka, sigurno ste se u vašem životu kao i ja pitali, kako to da kod nas ljudi koji su totalni debili, nekulturni, bezobrazni i neobrazovani imaju toliko novaca, uspješni su, slavni i zaobilaze zakon i pravila bez posljedica. Zašto?

Ja sam se uvijek pitao da li sam ja onda idiot? Zaostao? Nesposoban ili nešto drugo nije u redu sa mnom, jer u našem hrvatskom okruženju ne mogu postići ništa više od toga nego da preživim mjesec? Da li će tako biti do kraja života? Postoji li mjesto gdje je drugačije i gdje se neke druge kvalitete više cijene i nagrađuju?

E pa upravo to sasvim NEOBIČNO iskustvo sam doživio u Irskoj, gdje za svo čudo moj poslodavac zaista cijeni rad, trud, angažman, poštenje, iskrenost, odgovornost prema poslu i klijentu. Je*ote, ne možeš vjerovati pa onda iz iskustva pričekaš sa euforijom jer misliš možda je to samo na početku, međutim kad se to nastavi mjesec za mjesec pa ti se nagovijesti povišica i više rangirano radno mjesto, shvatiš da nisi ti idiot, da nisi nesposoban i da je zapravo sve u redu s tobom’, prenosi CroExpress.

‘Okruženje u kojem si bio je nezdravo i loše i onda tako nekako ispunjen nečim čudnim, novim, ali ful dobrim, počneš i na život i stvari malo drugačije gledati, vedrije, toplije i prije svega zdravije.

Ljudi, nemojte više gubiti vrijeme, zdravlje i živce u Bankarskoj/HDZ/SDP-ovskoj prčiji. Pod krinkom nacionalizma su nas pokrali i domovinu nam rasprodali. Ponosan sam što sam Hrvat i zauvijek ću voljeti svoju domovinu, ali hrvatska država… Fuj’, napisao je ogorčeni mladić.

ZDdanas/Jutarnji list