round image on layout top

“Povratak u Kneževu palaču” priredio je još jednu umjetničku poslasticu

22. veljače 2017. by urednik divider image

Glazbeni projekt “Povratak u Kneževu palaču” priredio je još jednu umjetničku poslasticu. Jedan od najpozantijih kontratenora današnjice Andreas Scholl, uz pratnju Edina Karamazova, održao je koncert za pamćenje.

Kontratenor Andreas Schooll prozvan glazbenim kraljem i Edin Karamazov na lutnji prava su glazbena poslastica tim više što Scholl bez problema rasprodaje najveće koncertne dovrane svijeta, poput njujorškog Metropolitana.

Sviramo skupa 19 godina i u tih 129 godina prvo ćemo svirati spoj nekada davno što smo radili na samim počecima english lutions a sviramo i nešto novo rađeno baš za nas Kubanca Leo Browera. – kazao je Edin Karamazov.

U zadarskom hramu kulture Kneževoj palači predstavili su repertoar renesansnih i baroknih djela te za ovu prilagodu prerađenih tradicionalnih pjesama.

Velika je stvar ne samo za Zadar nego i za Hrvatsdku da njih dvoje nastupaju. Ono što ih je zaista potaklo je obnova Kneeve Palače, tj koncertne dvorane. – istaknula je Dina Bušić, direktorica Koncertnog ureda Zadar.

Pa tako obnovljena dvorana priređuje najbolje moguće koncerte, uz bok slavnim svjetskima glazbenim mekama. Nakon dvadeset i pet godina glazba se ovamo vratila na velika vrata.MARKO PUPIĆ-BAKRAČ:...

Županijski vijećnik AM, Marko Pupić Bakrač, oglasio se javnim zahtjevom za...

read more

Sutra počinje...

Sutra počinje bogat program obilježavanje jubilarne 25. obljetnice Akcije...

read more

MARKO PUPIĆ BAKRAČ...

Povodom odluke članstva HDZ-a da iz stranke izbaci nasilinka Alojza...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2012 - 2017 ZADARdanas.hr