round image on layout top

“Povratak u Kneževu palaču” priredio je još jednu umjetničku poslasticu

22. veljače 2017. by urednik divider image

Glazbeni projekt “Povratak u Kneževu palaču” priredio je još jednu umjetničku poslasticu. Jedan od najpozantijih kontratenora današnjice Andreas Scholl, uz pratnju Edina Karamazova, održao je koncert za pamćenje.

Kontratenor Andreas Schooll prozvan glazbenim kraljem i Edin Karamazov na lutnji prava su glazbena poslastica tim više što Scholl bez problema rasprodaje najveće koncertne dovrane svijeta, poput njujorškog Metropolitana.

Sviramo skupa 19 godina i u tih 129 godina prvo ćemo svirati spoj nekada davno što smo radili na samim počecima english lutions a sviramo i nešto novo rađeno baš za nas Kubanca Leo Browera. – kazao je Edin Karamazov.

U zadarskom hramu kulture Kneževoj palači predstavili su repertoar renesansnih i baroknih djela te za ovu prilagodu prerađenih tradicionalnih pjesama.

Velika je stvar ne samo za Zadar nego i za Hrvatsdku da njih dvoje nastupaju. Ono što ih je zaista potaklo je obnova Kneeve Palače, tj koncertne dvorane. – istaknula je Dina Bušić, direktorica Koncertnog ureda Zadar.

Pa tako obnovljena dvorana priređuje najbolje moguće koncerte, uz bok slavnim svjetskima glazbenim mekama. Nakon dvadeset i pet godina glazba se ovamo vratila na velika vrata.MARJANA BOTIĆ Svi...

Vijećnica Akcije mladih Marjana Botić uputila je javni poziv gradonačelniku...

read more

HRVATSKA NA SVJETSKOM...

Hrvatska je po konkurentnosti u 2018. godini pala za dva mjesta u odnosu na...

read more

MARJANA BOTIĆ O...

Priopćenje Marjane Botić i Akcije mladih vezano uz luku Gaženica prenosimo u...

read more


bottom round image

footer blue big nice

footertop right
© 2018 ZADARdanas.hr