fbpx

TORNADO POKVARIO GRADONAČELNIKU DOČEK PLENKOVIĆA Na svečanom otvorenju Kneževe palače skandirali “Sj… ste klub” i “J… vas Kalmeta!”

Dok je pozdravljao premijera Andreja Plenkovića koji je u petak navečer svečano otvorio obnovljenu Kneževu palaču u Zadru, gradonačelnika Zadra Božidara Kalmetu navijačka skupina Tornado nezadovoljna rezultatima i stanjem Košarkaškog kluba Zadar, zasula je nizom uvredljivih skandiranja koja su zgranula mnoštvo okupljenih na gala svečanosti, piše portal Zadarski.hr

Navijači KK Zadra okupili su se nenajavljeno na Trgu Pet bunara, nedaleko od mjesta gdje se održavao svečani program otvorenja Kneževe palače, te su započeli s bučnim skandiranjem želeći omesti Kalmetin govor. Prednjačila su skandiranja Sj…. ste klub i J… vas Kalmeta, a jasno se čulo i višekratno Hoćemo promjene i Uprava odlazi.

Kalmetu skandiranja nisu omela te je završio svoj govor, ali se osjećala nelagodna situacija. Niti premijera Plenkovića koji je govorio iza Kalmete nije omeo incident s Tornadom koji se naposlijetku mirno udaljio s “poprišta”. Plenković je jednom trenutku čak spomenuo Zadar kao grad košarke, kulture i turizma, što je izazvalo i smijeh nakon bučnog prosvjeda Tornada.

Otvaranje Kneževe palače okupilo je nekoliko stotina Zadrana koji su s pljeskom pozdravili premijera Plenkovića unatoč njegovom kašnjenju na zakazani početak svečanosti u 20 sati. Nakon što je otvorio palaču, čemu je prethodio i raskošni vatromet, te 3D projekcija u kojoj su sudjelovali i zadarski glumci, premijer je sa suradnicima, u pratnji Kalmete, razgledao zbilja impresivno zdanje obnovljeno sredstvima iz EU fondova.

Iz zadarske policije doznali smo da prosvjed Tornada nije bio prijavljen kao javno okupljanje. Policija je djelovala u osiguranju događaja, doznali smo neslužbeno.

ZDdanas/Zadarski.hr